Yeni Malatyaspor Transferde Ince Eleyip, Sik Dokuyor

Süper Lig'de 20202021 sezonunu 15. sirada tamamlayan Yeni Malatyaspor, yeni sezon öncesi su ana kadar 8 oyuncuyla yollarini ayirdi ve 3 futbolcuyu renklerine katti Kulüp basin sözcüsü Hakki Çelikel: 'Bu sezon iddiali, iyi bir takim kurma gayretindeyiz ve bunu da insallah basaracagiz'

VOLKAN KASIK - Süper Lig ekiplerinden Yeni Malatyaspor, yeni sezon öncesi su ana kadar 8 oyuncuyla yollarini ayirirken, 3 futbolcuyu renklerine bagladi.

Süper Lig'de 2020-2021 sezonunu 15. sirada tamamlayan Malatya temsilcisinde yeni sezon öncesi baslayan revizyon sürüyor.

Yeni Malatyaspor'un Zimbabveli savunma oyuncusu Teenage Hadebe, ABD'nin Houston Dynamo Kulübüne transfer oldu. Sari-siyahli ekip, 25 yasindaki stoperin transferinden 1,5 milyon avro bonservis geliri elde etti.

Hadebe, 2019-2020 sezonu öncesinde geldigi Malatya temsilcisinde 2 sezonda 53 Süper Lig, 6 Türkiye Kupasi, 1 de UEFA Avrupa Ligi ön eleme maçinda forma giydi.

Malatya ekibinde Süper Lig tarihinin en çok forma giyen oyuncusu unvanini elde eden Umut Bulut, TFF 1. Lig'in yeni takimlarindan Eyüpspor'a transfer oldu. Futbolcu Bülent Cevahir ise Atakas Hatayspor ile 3 yillik sözlesme imzaladi.

Afriyie Acquah, Erkan Kas, Fernando Zuqui, Olcay Sahan ve Zeki Yavru ile sözlesmelerinin tamamlanmasinin ardindan yollar ayrildi.

- Benjamin Tetteh ile görüsmeler sürüyor

Sözlesmesi sona eren futbolcular arasinda olan Ganali forvet Benjamin Tetteh'in durumu henüz netlik kazanmadi.

Yeni Malatyaspor'un Sparta Prag'dan kiralik olarak kadrosuna dahil ettigi ve kulübe büyük katki saglayan Tetteh'in takimda kalmasi için görüsmeler sürüyor.

Transfer opsiyonu sari-siyahli kulüpte bulunan Tetteh, geçen sezon 32 maça 2 bin 522 dakika süre aldi ve 5 kez rakip aglari havalandirdi.

- Üç futbolcu transfer edildi

Yeni Malatyaspor, su ana kadar Cengizhan Akgün, Rayane Aabid ve Oussama Haddadi'yi renklerini bagladi.

Sari-siyahlilar, Elazigspor formasi giyen 22 yasindaki sag kanat oyuncusu Cengizhan Akgün'ü 500 bin lira bonservis bedeli ile 3+1 yilligina transfer etti.

Geçen sezon Hatayspor formasi giyen 29 yasindaki orta saha oyuncusu Rayane Aabid ile 2+1 yillik sözlesme imzalayan Malatya ekibi, son olarak Suudi Arabistan'in El Ittifak Kulübü oyuncusu Tunuslu sol bek Oussama Haddadi'yi kadosuna katti.

Yeni Malatyaspor'la sözlesme imzalayan Tunuslu futbolcu, son 1,5 sezon Süper Lig'de Kasimpasa formasi giydi. Haddadi, 51 Süper Lig, 2 de Türkiye Kupasi maçinda görev aldi.

Öte yandan, kulübün sportif direktörü Ali Ravci ile de yollar ayrildi.

- Çelikel: "Ince eleyip, sik dokuyoruz"

Yeni Malatyaspor Kulübü Basin Sözcüsü Hakki Çelikel, AA muhabirine, yeni sezon hazirliklarini tüm hiziyla sürdürdüklerini söyledi.

Çelikel, transfer döneminin tamamlanmasina daha çok süre bulundugunu anlatarak, "Transfer konusunda ince eleyip sik dokuyoruz. Futbolcularin üzerinde yogunlasiyoruz. Iyi futbolcuyu almak kolay olmuyor." ifadelerini kullandi.

Su ana kadar 3 futbolcuyu renklerine bagladiklarini hatirlatan Çelikel, söyle devam etti:

"Inandigimiz futbolculari aldik. Bugün Rayane Aabid'i tüm takimlar istiyor, Oussama Haddadi ise her takimda oynayabilecek futbolcu. Elazigspor'dan aldigimiz genç kardesimiz Cengizhan Akgün de ayni sekilde. Benjamin Tetteh'in kulübüyle görüsüyoruz, anlasma zeminine çok yakiniz. Belki Tetteh'in kulübüne gidip tam olarak anlasma zeminini gelistirebiliriz. Teklifimizi yaptik, beklemedeyiz. Insallah mutlu sona yakiniz."

Çelikel, bazi mevkilerde eksikleri bulundugunu dile getirerek, "Bu sezon iddiali, iyi bir takim kurma gayretindeyiz ve bunu da insallah basaracagiz. Orta saha mevkisi için görüstügümüz en az 2 futbolcu daha var. Onlar da takima önemli katkilar yapacak oyuncular. Görüsmelerimiz sürüyor. Zaman var diye sonuna kadar beklemek istemiyoruz. Takima fayda saglayacak her futbolcunun üstüne gidiyoruz. Bu sezon ses getirecek, iyi futbol oynayan bir takim kuracagiz." degerlendirmesinde bulundu.

Kadronun olusturulmasi için çaba sarf ettiklerini anlatan Çelikel, "Takimdan ayrilacak 4-5 futbolcu daha var. Giden futbolcularimizin hepsine katkilarindan dolayi tesekkür ediyoruz. Gelen futbolcularin daha çok katki yapmasini umut ediyoruz. Yeni Malatyaspor bu sezon farkli olacak. Seyir zevki açisindan çok iyi bir takim izlettirecegiz. Takimimizdaki revizyon ise devam edecek." diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: AA