Vodafone Freezone Wild Rift 5G Turnuvasi'nda Sampiyon 'Koridordaki Çiglik' Oldu

Vodafone Türkiye Icra Kurulu Baskan Yardimcisi Meltem Bakiler Sahin: 'Riot Games Espor Sahnesi'nde seyircisiz oynanan turnuvamizi 5G üzerinden canli yayinladik. Ekranlari basindaki binlerce gencimizin katilimiyla heyecan ve cosku dolu bir turnuva yasadik'

ISTANBUL -Vodafone'un gençlik markasi Vodafone FreeZone'un Riot Games is birligiyle düzenledigi "Vodafone FreeZone Wild Rift 5G Turnuvasi"ni "Orman Kaçkinlari"ni 2-1'lik skorla maglup eden "Koridordaki Çiglik" takimi kazandi.

Vodafone açiklamasina göre, Vodafone FreeZone Wild Rift 5G Turnuvasi, Riot Games Espor Sahnesi'nde seyircisiz oynandi. Toplam 1.200 basvurunun alindigi turnuvada 4 takim halinde 20 kisi yaristi. "Gaming influencer"lari, "Zeonn" (Necati Akçay), "Immortoru" (Furkan Tekes), Tolgahan "Oyunbros" Türkben ve "Miafitz"in (Gözde Demiral) takim kaptanligi yaptigi turnuvada, geriye kalan 16 oyuncu ise sosyal medyada özel bir kurguyla seçilen gönüllülerden olustu.

Turnuvaya takim kaptanlari ve "shoutcaster"lar Riot Games Espor Sahnesi'nden, 16 gönüllü de salgin tedbirleri nedeniyle evlerinden katildi. Espor Sahnesi'ndeki takim kaptanlari oyuna 5G altyapisiyla baglandi ve 5G uyumlu cihazlarla oyunu oynadi. Vodafone FreeZone YouTube kanali ve takim kaptanlarinin Twitch hesaplarindan canli yayinlanan turnuva 50 bini askin izlenmeye ulasti.

- "Turnuvamizi 5G üzerinden canli yayinladik"

Açiklamada görüslerine yer verilen Vodafone Türkiye Icra Kurulu Baskan Yardimcisi Meltem Bakiler Sahin, Vodafone olarak, oyun ve espordaki gelisimin en büyük destekçilerinden biri olduklarini belirterek, "Vodafone FreeZone markamizla 5 yil önce adim attigimiz espor pazarina 31 milyon TL'lik yatirim yaptik. Önümüzdeki 5 yilda bu yatirimimizi iki katina çikarmayi hedefliyoruz." ifadelerini kullandi.

Sahin, sunlari kaydetti:

"FreeZone Gaming portföyümüzle 2018'den bugüne 1 milyonu askin kullaniciya ulastik. Son olarak, Riot Games is birligiyle FreeZone'lularin paketlerinde bulunan ve kotadan yemeyen oyun uygulamalari yönüne, hiçbir ücret degisikligi olmadan, 'League of Legends: Wild Rift' mobil oyununu ekledik. Ayrica, ülkemizin ilk 5G Wild Rift Mobil Turnuvasi'ni düzenledik. Riot Games Espor Sahnesi'nde seyircisiz oynanan turnuvamizi 5G üzerinden canli yayinladik. Ekranlari basindaki binlerce gencimizin katilimiyla heyecan ve cosku dolu bir turnuva yasadik. Birinciligi kazanan 'Koridordaki Çiglik' takimini kutluyoruz. Vodafone FreeZone olarak, gençlerin oyun ve espor tutkularini en üst seviyede yasamasina olanak saglamaya devam edecegiz."

Vodafone FreeZone, halihazirda FreeZone'lu gençlere hediye olarak verdigi oyun faydalarina ek olarak, paketlerinde bulunan ve kotadan yemeyen oyun uygulamalari yönüne, hiçbir ücret degisikligi olmadan, "League of Legends: Wild Rift" mobil oyununu da ekledi. "Wild Rift" oyunu sadece Vodafone FreeZone paketlerinde internetinden yemeden oynanabiliyor. Vodafone, sundugu Garantili Bit Hizi (GBR-Guaranteed Bit Rate) özelligiyle de sebekesinde önceliklendirilen FreeZone'lulara "Wild Rift" oyununu en düsük ping garantisiyle oynama imkani sunuyor.

Kaynak: AA