Terörün Bittigi Sirnak'ta Sporcular Ringde Ter Dökecek

Sirnak’ta yapilacak olan Türkiye Ferdi Kick Boks Sampiyonasina ülke geneli 60 ilden bin 500 sporcu boy gösterecek.

Sirnak’ta devletin basarili operasyonlariyla saglanan huzur ve güven ortami meyvelerini vermeye devam ederken, bir yil içinde 5. ulusal turnuva düzenleniyor. Son zamanlarda Sirnak’ta yapilan Türkiye Yamaç Parasütü Hedef Sampiyonasi, Kotali Rafting Türkiye Sampiyonasi, Sirnak Cudi Cup Ulusal Tenis Turnuvasi, Sehri Nuh Bisiklet Festivali’nin ardindan kentte bu kez de Türkiye Ferdi Kick Boks Sampiyonasi yapilacak. Sirnak’ta huzur ve güven ortaminin sosyal yasama yansimalari sürüyor. Sirnak’ta Türkiye Ferdi Kick Boks Sampiyonasi heyecani yasaniyor. Sirnak Gençlik ve Spor Il Müdürlügü Kapali Spor Salonunda 1-7 Temmuz tarihlerinde Türkiye Ferdi Kick Boks Sampiyonasi yapilacak. Türkiye Kick Boks Federasyonu ile Sirnak Valiligince düzenlenecek olan ve bin 500’e yakin sporcunun katilacagi etkinlik 7 gün sürecek.

SALIM KAYICI: "SIRNAKLI VATANDASLARIN SPORCU KARDESLERIMIZI NASIL BAGIRLARINA BASTIKLARINI GÖRECEKLER"

Türkiye Kick Boks Federasyon Baskani Salim Kayici, “2021 yili takviminde büyükler ve gençler sampiyonasini Sirnak’ta yapiyoruz. Çok önemli bir sampiyona ve 1500 kisi katilacak. Bu sampiyona sonucunda gerek dünya gerekse Avrupa’ya katilacak A Milli Takimizin milli seçme bir müsabakadir. Bu yönden çok önemli buluyorum. Bize bu imkani veren ve emegi geçen herkese tesekkür ederim. Müsabakalar 7 gün sürecek gerek bayan gerek erkek sporcularimizin arasinda çok güzel müsabakalar geçecektir. Dünya ve Avrupa gittikten sonra orada yapilacak olan sampiyonanin bitimimde ise gelecek yil gerek dünya oyunlari gerekse 2023 yilinda yapilacak Avrupa Olimpiyat oyunlari katilacak sporcularimizin bir elem müsabakasi olacak. Müsabakalarimiz pandemi kurallarina göre yapilacaktir. Biz Türkiye Cumhuriyetimizin bir evladiyiz. Bayragimizin dalgalandigi her yerde vatanimiza, milletimize hizmet etmeye her zaman variz. Asla ve asla en ufak bir sekilde bir tereddütlümüz yok. Bir kuskumuz yok. Bu yil burada yapilan 3’üncü büyük sampiyona. Daha önce tenis cup vardi. Daha önce rafting vardi. Suanda da kick boks var. Önümüzdeki hafta da bir festival var. Demek ki Sirnak’ta da bu faaliyetler yapilabiliyormus. Bütün Sirnaklilar terörist degil. Bunu bu sekilde yorumlamak zaten çok yanlis. Buraya 1500 kisi gelecek. Buraya gelen 1500 kisi belki ön yargi ile gelebilirler. Ama buradan inanin Sirnak halkini, Sirnakli kardeslerimizi gördükleri andan itibaren memleketlerine üzülerek gideceklerini düsünüyorum. Çünkü burasi bizim vatanimizin çok güzide bir topragi. Baktiginiz zaman sehri Nuh hakikaten çok güzel bir sehir. Sirnakli vatandaslarin sporcu kardeslerimizi nasil bagirlarina bastiklarini görecekler” dedi.



BEYTULLAH BIRLIK: "GÜZEL MÜSABAKALAR IZLEYECEGIZ"

Sirnak Gençlik ve Spor Il Müdürü Beytullah Birlik ise, “Sirnak’ta bir yil içinde 5. ulusal turnuvayi yapiyoruz. Bununda gururunu yasiyoruz. Sirnak’imiz bir yikim yasanmisti, sehirleri imar ederken, gönülleri ihmal etmemek lazim. Bizde burada sosyal ve kültürel etkinlikleri, spor aktivitelerini ön plana çikarmaya çalistik. Cumhurbaskanimiz ve bakanligimiz himayesinde sporu tabana yayiyoruz. Son 4 yilda ilimizde çok büyük spor yatirimlari yapildi ve yapilmaya devam ediliyor. Bu altyapilarin olusturulmasiyla bu tesislerin yapilmasiyla bizde spor organizasyonlarini almaya çalisiyoruz. Bize destek olan yetkililerimize tesekkür ederim. Türkiye Ferdi Kick Boks Sampiyonasi 60 ilden yaklasik 1500 sporcu katiliyor. Sampiyonanin önemi, dünya ve Avrupa takim seçmelerinin yapiliyor olmasidir. Bu da mücadelelerin hem önemini hem de güzelligini artiracak. Burada güzel müsabakalara bizde ev sahipligi yapacagiz. Pandemiden dolayi uzun süre antrenörler ve sporcular bir araya gelemediler. Bu turnuva sayesinde tekrar bira araya geliyor. Biz bunu görünce mutlu oluyoruz. Biz burada en güzel sekilde misafirlerimizi agirlayacagiz. 7 gün boyunca biz burada ev sahipligi yapacagiz ve güzel müsabakalar izleyecegiz” diye konustu.

(Melih Yigit /IHA)

Kaynak: İHA