Tamsaha'nin 200. Sayisi Yayinda

Türkiye Futbol Federasyonu’nun yayin organi olan TamSaha Dergisi’nin temmuz sayisi yayinda.

Dünya ve Türkiye futbolunun gündemindeki konulari röportajlar ve dosyalarla ele alan TamSaha Dergisi’nin 200. sayisinda 11 Haziran’da baslayan 2020 Avrupa Futbol Sampiyonasi finallerinde Milli Takimi’nin oynadigi maçlarin hikayesi, rakamlar ve olaylar, diger gruplar ve son 16 turu maçlarinin öyküleri yer aliyor.

Baris Terzioglu: Okulda ögretmen, plajda futbolcu

Izmir’de beden egitimi ögretmenligi yapiyor ama 37 yasina ulasmasina ragmen ilk aski olan plaj futbolundan vazgeçemiyor, bir yandan da amatör olarak futbol oynuyor. Kurallari bilmeden çiktigi ilk turnuvada ’en degerli oyuncu’ seçildiginden bu yana kumdan ayrilamiyor. 2011’den beri maç kaçirmadan Plaj Futbol Milli Takimi’nin formasini giyiyor, "Hala ilk günkü gibi heyecanli ve istahliyim" diyor ve usta bir oyuncu olarak, plaj futbolunun gelisip büyümesi için neler yapilmasi gerektigini anlatiyor.

Emre Aydemir: TFF’de bir Arsenalli

Türkiye’de iki ayri liseden basarisiz oldugu için gönderildi. Bir azim hikayesinin kahramani olarak Londra’da yeniden egitime sarildi ve üniversitede Futbol Bilimi ve Antrenörlügü bölümünden mezun oldu. Bu süreçte iki yil boyunca Arsenal’de futbol bilimi ve antrenörlügü egitimi aldi. Ardindan spor psikolojisi üzerine uzmanlasti. 12 yil bünyesinde bulundugu Ingiltere Futbol Federasyonu’ndan aldigi Antrenörlük Mentörlügü egitimiyle Avrupa’nin farkli ülkelerinde antrenörlere egitimler verdikten sonra TFF bünyesinde antrenör egitimine katki sagliyor.

Ayrica, ’Süper Lig Yabanci Raporu: Gol atan yabancilari bulanlar hedeflerine ulasti’, ’Avrupa’da sezonun yaprak dökümü’, ’Gianfranco Zola: Maradona’nin dublörlügünden Premier Lig yildizligina’, ’Cruz Azul: Seytanin bacagini kiran kulüp’, ’Küçük sehirlerin büyük sampiyonlari’, ’Kirilmasi güç rekorlar’ dosyalari ile TamSaha’nin 200. sayisinda da futbol kültürünün degisik konulariyla, farkli bir içerik yer aliyor.

Kaynak: İHA