Spor Tirmanista Türkiye Sampiyonu Inegöl'den

Türkiye Dagcilik Federasyonu Lider Türkiye Sampiyonasinda Inegöl rüzgarlari esti. 12 sporcuyla sampiyonaya katilan Inegöl Belediye Spor Kulübü sporculari, küçük erkekler kategorisinde rakiplerini geride birakarak Türkiye Sampiyonlugu ve Türkiye 2’nciligini elde etti.

Türkiye Dagcilik Federasyonu Lider Türkiye Sampiyonasi, 26-27 Haziran tarihlerinde Samsun’da gerçeklestirildi.

Inegöl Belediye Spor Kulübü, Spor Tirmanis takimi, 12 sporcuyla sampiyonada yerini aldi. Küçük erkekler kategorisinde Türkiye Sampiyonlugu ve 2’nciligini elde eden Inegöl takimi, sampiyonaya damga vurdu.

Zorlu geçen yarislarin sampiyonanin 26 Haziran’da yapilan ilk gün yarislarinda Inegöl Belediye Spor Kulübü sporculari gösterdikleri üstün basari ile dikkat çekti. Burada 7 sporcu ile Inegöl Belediyespor takimi finale kalmayi basardi. 27 Haziran Pazar günü düzenlenen final turunda ise Küçük Erkekler D kategorisinde Bilal Eltutan bir kez daha Türkiye Sampiyonu olarak altin madalyanin sahibi oldu. Küçük Erkekler D kategorisinde ise bir diger Inegöl temsilcisi Furkan Köksal Türkiye 2’nciligini elde ederek ikincilik heyecanini yasadi. Bu sonuçlarla 2021 yili Türkiye Sampiyonasinda Boulder ve Lider tirmanista 1’incilik ve 2’ncilik Inegöl Belediye Spor Kulübünün oldu.

Alinan basarili sonuçlarla Inegöl Belediye Spor Kulübünden 6 sporcu milli takim aday kadrosuna dahil oldu. Ayrica Sampiyonada finalde yarisan Inegöl Belediye Spor Kulübü spor tirmanis takimi sporculari 4’üncü ve 5’inci olmayi basardi. Türkiye siralamasinda Inegöl’den sampiyonaya katilan 12 sporcu, rakipleri olan 90 sporcuyu geride birakmayi basardi.

Elde edilen basariya iliskin bir açiklama yapan Inegöl Belediye Baskani Alper Taban, “Katildiklari her yarismadan madalyalarla dönen, bizlere Türkiye sampiyonlugu gururu yasatan evlatlarimizi tebrik ediyorum. Bransi veya derecesi önemli olmaksizin amacimiz, tüm ögrencilerimizi ve tüm gençleri sporun içerisinde tutmaktir. Yaptigimiz bu yatirimlarin meyvesini almak da bizlere ayri bir mutluluk veriyor. Bu neticeden dolayi da hem sporcularimizi hem de antrenörlerimiz Bülent Aktas ile Yavuz Bayram’i tebrik ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA