Phoenix Suns 28 Yil Sonra NBA Finallerinde

NBA Bati Konferansi finalleri 6. maçinda Phoenix Suns, Los Angeles Clippers’i 130-103 maglup ederek seride durumu 4-2’ye getirdi ve sampiyonluga ulasti. 28 yil sonra NBA finallerine yükselen Phoenix’in rakibi Dogu Konferansi’ndaki Atlanta Hawks-Milwaukee Buck serisinden sonra olacak.

NBA Bati Konferansi finalleri 6. karsilasmasinda Phoenix Suns ile Los Angeles Clippers, Staples Center’da karsi karsiya geldi. Phoenix, Clippers’i 130-103’lük skorla maglup etti ve seride durumunu 4-2 yapti. Bati Konferansi’nda sampiyonluga ulasan Phoenix Suns, 1993’ten sonra ilk kez NBA finallerine yükseldi.

Phoenix finaldeki rakibi Dogu Konferans finalindeki Atlanta Hawks - Milwaukee Buck serisinden sonra olacak. Dogu’daki seride durum 2-2.

Phoenix Suns’ta Chris Paul 41 sayi, 8 asist ve 4 ribaund ile oynayarak takimini sirtlarken, Devin Booker 22 sayi, 7 ribaund ve Deandre Ayton 16 sayi, 17 ribaund ile oynayarak katkida bulundu. Los Angeles Clippers’ta ise Marcus Morris’in 26, Paul George’un da 21 sayisi maglubiyeti önleyemedi.

Kaynak: İHA