Orhun Ene Açiklamasi 'Rakip Kim Olursa Olsun Bu Sekilde Oynamaya Devam Etmeliyiz'

A Milli Erkek Basketbol Takimi Basantrenörü Orhun Ene, Çekya maçindan sonra yaptigi açiklamada, "Önemli bir galibiyet aldik. Bugün maçin basindan sonuna kadar oyunun temposunu kontrol ettik. Daha fazlasini yapabilecegimize inaniyorum. Rakip kim olursa olsun bu sekilde oynamaya devam etmeliyiz" dedi.

A Milli Erkek Basketbol Takimi, FIBA Erkekler Olimpiyat Elemeleri ikinci maçinda Çekya’yi 87-70’lik skorla maglup ederek yari finale yükseldi. Karsilasmanin ardindan Basantrenör Orhun Ene ve milli oyuncu Furkan Korkmaz mücadeleyi degerlendirdi.

Orhun Ene, çok önemli bir galibiyet aldiklarini ifade ederek, "Milli takim ile birlikte son dönemde Çekya ile pek çok maç yaptik. Önemli bir potansiyelleri var ve birlikte oynamayi çok iyi biliyorlar. Bu yüzden önemli bir galibiyet aldigimizi düsünüyorum. Oyuncularimi da soyunma odasinda tebrik ettim. Kadroya yeni giren genç oyuncularimiz ve tecrübeli oyuncularimiz var. Bu iki jenerasyonu kombine etmek böyle turnuvalar öncesi kolay degil. Bugün maçin basindan sonuna kadar oyunun temposunu kontrol ettik. Daha fazlasini yapabilecegimize inaniyorum. Bu jenerasyon birlikte oynadikça her gün daha iyi olacak. Oyunu bu sekilde yönlendirdigimiz takdirde çok güçlü bir takimiz. Bu bizim, bu ay içinde oynadigimiz dördüncü maç oldu. Hala organizasyonumuzu gelistirme asamasindayiz. Daha çok çalismaya ve sahada mükemmel olmaya ihtiyacimiz var. Rakip kim olursa olsun bu sekilde oynamaya devam etmeliyiz" diye konustu.

Milli oyuncu Furkan Korkmaz ise Çekya karsisinda iyi oynadiklarini belirterek, "Çok mutluyuz. Organizasyonda daha fazla ilerlemek istiyoruz. Victoria’da her takimi yenebilecek güçteyiz. Daha yeni bir araya geldik. Ama ayni amaçlara ulasmak istedigimizde her seyi yapabilecek kapasitedeyiz. Maçlarimizda kimin sayi attigi önemli degil. Topu bu sekilde paylasabilirsek her takimi yenebiliriz. Takim arkadaslarimla da sürekli konusuyoruz. Ülkemiz Olimpiyat Oyunlari’na gitmeyi hak ediyor. Olimpiyat Oyunlari’nda olmayi çok istiyoruz. Bu yolda avantaji da elde ettik" seklinde konustu.

Kaynak: İHA