Milli Yüzücü Emre Sakçi, Tokyo Olimpiyatlari Için Son Hazirliklarini Yapiyor Açiklamasi

'Kendime koydugum bir hedef var olimpiyatta, o da yarisi bitirdikten sonra elimden gelenin en iyisini yapabilmis olmak' 'Yüzmede ayaga kalkmaya basladik ve biz daha yürüyüp kosacagiz'.

ALI KORKMAZ - Tokyo Olimpiyatlari'nda mücadele edecek sporculardan milli yüzücü Emre Sakçi, elinden geleni yapip, en iyi dereceyi elde etmek istedigini söyledi.

Emre Sakçi, AA muhabirine açiklamasinda, Tokyo Olimpiyatlari için hazirliklarin yogun seklide devam ettigini, Izmir'de yeterli bir havuz olmadigi için Antalya'ya gidip gelmek zorunda kaldigini kaydetti. Bu durumun kendisini zorladigini aktaran milli sporcu, "Insallah önümüzdeki süreçte bunun çözülmesini istiyoruz." dedi.

Su anki performansindan memnun oldugunu belirten Emre, "Kendime koydugum bir hedef var olimpiyatta, o da yarisi bitirdikten sonra elimden gelenin en iyisini yapabilmis olmak. Bunu gerçeklestirebilecek seviyede oldugumu düsünüyorum. Kaçinci sira olur? Sonunculuk da olabilir, yari final, final de olabilir, birincilik de olabilir. Onu kimse bilemez. Bekleyip görecegiz." diye konustu.

Ay-yildizli sporcu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgininda özellikle 2020 yilinin mart ile nisan aylarinda zorluk yasadiklarini ancak daha sonra bu sürece de adapte olduklarini dile getirerek, "Gençlik ve Spor Bakanligi hizli aksiyon alarak bizleri bir an önce sporumuzla bulusturdu. Su anda da güzel devam ediyor. Çok sikinti yasamadik." ifadelerini kullandi.

Türk yüzmesinin bir çikis yakaladigini belirten Emre Sakçi, "Olimpiyat için aldigimiz kotalar bunun somut kaniti. Yüzmede ayaga kalkmaya basladik ve biz daha yürüyüp kosacagiz. Önümüzde çok uzun bir yol var ama ayaga kalkmis olmak çok önemli bir sey. Bizim gibi güçlü ve büyük bir ülkenin bu adimi atmis olmasi çok güzel. Önümüzdeki süreçte çok daha güzel basarilar bizi bekleyecek." seklinde konustu.

- Antrenör Oktay: "Tamamen yüzmeye odaklanmis durumda"

Emre Sakçi'nin antrenörü Türker Oktay, Tokyo Olimpiyatlari'nda basarili olmak için ellerinden geleni yaptiklarini, iyi bir antrenman dönemi geçirdiklerini, güzel sonuçlar alacaklarina da inandiklarini vurguladi.

Emre'nin performansini 2018 Kasim öncesi ve sonrasi olarak ayirdigini belirten Oktay, "2018 Kasim'dan sonra mükemmel bir sporcu, öncesinde de yüzmeyi çok seven, çok istekli ama geregini yerine getirmeyen bir sporcuydu. Hep erteliyordu. 2018 Kasim'dan itibaren tamamen yüzmeye odaklanmis durumda ve bu durumdan çok memnunum." degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA