Milli Güresçi Taha Akgül'ün Olimpiyatlarda Gözü Yine Altin Madalyada

Taha Akgül, günde üç antrenmanda yaklasik 5 saat çalisiyor '2016 Rio Olimpiyatlari'nda altin madalya almistim. Tokyo'da da hedefim ikinci kez altin madalya. 8 kez Avrupa sampiyonu olarak aslinda rakiplerime psikolojik olarak bir üstünlük mesaji verdim. Bunu kullanmak istiyorum. Çok temkinliyim. Gerçekten rehavete kapilmadan hazirlaniyorum'

MEHMET EMIN GÜRBÜZ - Olimpiyat, dünya ve Avrupa sampiyonu milli güresçi Taha Akgül, Tokyo'da ikinci olimpiyat altin madalyasini kazanmayi hedefliyor.

Türkiye'nin 2020 Tokyo Olimpiyatlari'ndaki en önemli madalya umutlarindan Taha, Bolu'da yogun bir programla hazirlaniyor.

Güres milli takimiyla Bolu'da kamp yapan Taha, günde üç antrenman yaparak çalismalarini sürdürüyor.

Taha Akgül, AA muhabirine, olimpiyatlara az bir zaman kaldigini belirterek, son kamplarinin verimli bir sekilde geçtigini söyledi.

Olimpiyatlara üçüncü kez katilacagini aktaran 30 yasindaki milli güresçi, "2016 Rio Olimpiyatlari'nda altin madalya almistim. Tokyo'da da hedefim ikinci kez altin madalya. 8 kez Avrupa Sampiyonu olarak aslinda rakiplerime psikolojik olarak bir üstünlük mesaji verdim. Bunu kullanmak istiyorum. Iyi rakiplerim var. Kafa kafaya güresecegim çok siki rakiplerim var. Çok temkinliyim. Gerçekten rehavete kapilmadan hazirlaniyorum." diye konustu.

Tecrübesini kullanarak ve milletin de duasini alarak ülkeyi en iyi sekilde temsil etmek için mücadele edecegini vurgulayan Taha, altin madalya beklentisini yerine getirmek istedigini kaydetti.

- "Bir antrenmanda 7-8 tisört degistiriyorum"

Taha, günde 5 saat antrenman yaptigini belirterek, "Bir antrenmanda 7-8 tisört degistiriyorum. Çok ciddi efor sarf ediyoruz. Olimpiyat seviyesinde madalya istiyorsan olimpiyat seviyesinde güres yapiyorsan çalisman gerek. Ben de sorumlu sporcu olarak biraz daha fazla çalisiyorum. Antrenmana erken gelen ve en geç çikan sporculardan biriyim." ifadelerini kullandi.

Yapilan isin hayatin merkezine alinmasi gerektigini anlatan Taha, sunlari kaydetti:

"Ben öyle yapiyorum. Dinleniyorsam güres için dinleniyorum. Yemek yiyorsam güres için yemek yiyorum. Iyi çalismaliyim, iyi yemek yemeliyim ki yaptigim antrenmana bir faydasi olsun. Odama gittigimde niyetim iyi dinlenmek. Iyi dinleneyim ki performansima katki saglasin ve yarin daha iyi antrenman yapayim. Hep niyetim güres üzerine. Hal böyle olunca Allah basariyi nasip ediyor. Arkadaslarima böyle örnek oluyorum. Attiginiz adimi bile güres için atacaksiniz. Bu isi yaparsan Allah da basariyi nasip ediyor."

Taha Akgül, sorumlulugunun bilincinde oldugunu ve altin madalya hedefine ulasmak istedigini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA