Melisa Saritaç'tan Altin Madalya

Almanya’nin Dortmund kentinde devam eden Avrupa Gençler Güres Sampiyonasi’nda 76 kiloda Melisa Saritaç altin madalya kazandi.

Avrupa Gençler Güres Sampiyonasi’nda Türkiye Rüzgari esiyor. Serbet stilde takim halinde Avrupa ikincisi olan Türkiye, kadinlarda da basarili sonuçlar almayi sürdürüyor. Ülkemizi 76 kiloda temsil eden Melisa Saritaç altin madalya kazandi. Istanbul Ümraniye Belediyesi Spor Kulübü güresçisi Melisa Saritaç çeyrek finalde Avrupa ikincisi, rakibi Belarus Kseniya Dzibuk’u (4-1), yari finalde de Rus Maria Silina’yi (6-2) yenerek çiktigi finalde Polonyali Daniela Tkachuk’u da (11-0) sayi tusuyla yenerek Avrupa sampiyonu oldu.

Genç kadinlarda son olarak 2018 yilinda Roma’da Zeynep Yetgil altin madalya kazanmisti.

Melda Dernekçi bronz madalya aldi

55 kiloda Melda Dernekçi çeyrek finalde Bulgar takimindaki Fatma Tahir Shaban’i (10-4) yendi. Yari finalde Avrupa ikincisi Macar Roza Szenttamasi’ye yenildi. Bronz madalya maçinda Belarus rakibi Viktorya Volk’u (12-1) sayi tusuyla yenerek bronz madalya kazandi. 59 kiloda Selvi Ilyasoglu ilk turda Alman rakibi Gerda Barth’i (9-2) yendi. Çeyrek finalde Avrupa Sampiyonu Ukraynali Yulia Leskovets’e yenildi. Ukraynali finale yükseldigi için repesajda Bulgar Dimitrova’yi (10-0) yendi. Bronz madalya için Rus Anastasia’ya yenilince Avrupa besincisi oldu. 50 kiloda Zehra Demirhan Dünya ikincisi Rus rakibi Polina Lukina’ya yenildi. Rus güresçi finale yükseldigi için güresçimiz repesajda Moldovali Maria Leorda’yi (10-0) Belarus rakibi Natalia Varakina’yi da (5-0) yenerek bronz madalyanin sahibi oldu.

68 kiloda Nesrin Bas, çeyrek finalde Alman rakibi Sophia Schaefle’ye (5-2) yenildi. Alman güresçi finale yükseldigi için milli güresçi, bronz madalya için Rus rakibi Elizaveta Petliakova ile karsilasma hakkini elde etti. Nesrin Bas 8-4 öndeyken kendi oyunuyla sanssiz bir sekilde yenildi ve Avrupa besincisi oldu.

Emine Çakmak ve Nazar Batir bronz madalya maçina çikacak

53 kiloda Emine Çakmak, Fransiz ve Polonyali rakiplerini yendi. Yari finalde Ukraynali rakibine yenildi.

Bronz madalya için repesajdan gelecek Moldovali/ Norveçli galibiyle karsilasacak.

72 kiloda Nazar Batir, Romen ve Azerbaycanli rakiplerini tusla yendi, Avrupa sampiyonu Slovak Zsuzsanna Molnar’a yenildi. Bronz madalya için repesajdan gelecek Alman / Fransiz galibiyle karsilasacak.

Kaynak: İHA