Kocaelispor, Diogo Alexis Ve Atilla Turan'i Renklerine Bagladi

1. Lig takimlarindan Kocaelispor, Türk asilli Portekiz stoperi Diogo Alexis Rodrigues Coelho Özçakmak ve sol bek oyuncusu Atila Turan ile sözlesme imzaladi.

Portekiz 2. Ligi takimlarindan UD Vilafranquense’nin Türk asilli Portekiz stoperi 27 yasindaki Diogo Alexis Rodrigues Coelho Özçakmak ve Geçen sezon Ankaragücü’nde top kosturan sol bek oyuncusu, 29 yasindaki Atila Turan’i renklerine bagladi. Diogo Alexis ile 1+1 yilligina anlasan Kocaelispor, Atilla Turan ile de 2 yil için sözlesme imzaladi.

"Çok iyi bir transfer"

Atilla Turan’in önemli bir futbolcu oldugunu ifade eden Engin Koyun, "Atilla kardesimizin bugüne kadar oynadigi takimlara sagladigi katki ortada. Daha büyük bir katkiyi insallah Kocaelispor’umuza saglayacagimizi ümit ediyorum. Kendisini uzun uzun anlatmaya gerek yok. Çok iyi bir transfer oldugunu söylüyorum. Biz kendimizi sansli hissediyoruz. Kocaelispor gibi bir camiaya geldi" dedi.



"Aramizda mutlu olacaksiniz"

Yabanci futbolculara, "Neden Kocaelispor?" sorusunu sordugunu dile getiren Baskan Koyun, "Onlar da, ’Kocaelispor taraftari için’ diyorlar. Büyük bir camia ve ilk tercihleri bu. Camiamiz için, sizler için hayirli olmasini temenni ediyorum. Atilla kardesimize ve ailesine hayirli olsun diyorum. Kocaeli de mutlu olacaksiniz. Atilla için söylediklerim, Diogo Alexis içinde geçerli. Diogo Alexis de Atilla’nin unsurunu tasiyor. Bize önemli katki saglayacak. Bütün yurt disindan gelen transferlere, ’Bu sehir vefali, büyük taraftari var’ diyorum. Sizin için de hayirli olmasini diliyorum. Aramizda mutlu olacaginizi düsünüyorum" diye konustu.

Kocaelispor’a geldigi için çok mutlu oldugunu söyleyen Atilla Turan, elinden gelen gayreti gösterecegini belirtti.

Turan, "Baskanima da bana güvendigi için tesekkür etmek istiyorum. Elimden geleni yapacagim. Kocaelispor’u hak ettigi yere hep beraber tasiyacagiz, Süper Lig’e çikaracagiz" dedi.

Diogo Alexis ise Türkiye’nin kendisi için özel bir ülke oldugunu belirterek, "Buraya geldigim için çok mutluyum. Öncelikle Türkiye’ye geldikten sonra Kocaeli hakkinda çalisma yaptim ve taraftarlari beni çok etkiledi. Bana ilk söylenen sey kulübün süper lige çikacagiydi. Bu da beni çok heyecanlandirdi" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA