Juventus, Avrupa Futbolunun Temelindeki Sorunlar Için UEFA Ile Diyaloga Açik

Juventus Baskani Andrea Agnelli:'Avrupa futbolunun temelindeki sorunlarla yüzlemek için bizim tarafimizda bir diyalog arzusu oldugunu hatirliyorum'.

Italya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takimlarindan Juventus’un baskani Andrea Agnelli, Avrupa futbolunun temelindeki sorunlarin üstesinden gelmek için Avrupa Futbol Federasyonlari Birligi (UEFA) ile diyaloga açik olduklarini belirtti.

Siyah-beyazli kulübün 2021-2022 sezonu öncesinde yeni sportif direktör Federico Cherubini’nin tanitildigi basin toplantisinda katilan Baskan Agnelli, Avrupa'nin önde gelen kulüpleriyle nisan ayinda gündeme getirdikleri "Avrupa Süper Ligi" projesi ve UEFA ile iliskilerine degindi.

UEFA'dan gelecek sezon Sampiyonlar Ligi’nde Juventus’un oynayacagina dair resmi bildirim aldiklarini aktaran Agnelli, "Avrupa futbolunun temelindeki sorunlarla yüzlemek için bizim tarafimizda bir diyalog arzusu oldugunu hatirliyorum. Son aylarda aldigimiz tehditlerden korkmuyoruz. Yasal basvurularimizdan tatmin edici sonuçlar alacagimiza eminim ancak esas sonuç diyalog kuruldugunda olacak." dedi.

2021-2022 sezonuna dair diyalog sonucu neler çikacagina bakacaklarini dile getiren Agnelli, futbolun gelecegini gençlerin özellikle de “Z Kusagi”nin davranislari çerçevesinde belirlemeleri gerektigini ifade etti.

Bu kusagin önceki nesillere göre tek bir takima bagliliginin olmadigini vurgulayan Agnelli, "Bunu tartismak önemli olabilir ayni sekilde serbest pazari ya da alternatif yarismalari… UEFA'nin tekel konumunun mesru olup olmadigini veya bu konumunu kötüye kullanip, kullanmadigini anlamak gerekiyor. Tüm tekliflere açigiz." diye konustu.

Avrupa Süper Ligi projesi ortaya çiktigi günden bu yana iliskisinin bozuk oldugu UEFA Baskani Aleksander Ceferin’in sorulmasi üzerine Agnelli, "Ona saygi duyuyorum. Kizimin vaftiz babasi olarak kalmaya devam ediyor. Zaman her türlü yanlis anlamayi çözecektir." yanitini verdi.

- Cristiano Ronaldo'nun Juventus’taki gelecegi

Juventus'la bir sezon daha sözlesmesi bulunan 36 yasindaki Portekizli yildiz Cristiano Ronaldo'nun siyah-beyazli takimda devam edip etmeyeceginin sorulmasi üzerine yeni Sportif Direktör Cherubini, yildiz oyuncunun takimda kalacagi sinyalini verdi.

Cherubini, "Ne ondan ne de Juventus’tan transfer olmasina yönelik herhangi bir belirti var. Juventus formasiyla son sezonunda 44 maça çikip, 36 gol atmis bir oyuncudan bahsediyoruz. Tatil dönemi biter bitmez takima katilacagi için mutluyuz." dedi.

- Avrupa Süper Ligi projesi

Ingiltere'nin Arsenal, Manchester United, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Tottenham, Italya'nin Milan, Inter ve Juventus, Ispanya'nin Atletico Madrid, Barcelona ve Real Madrid kulüpleri, 19 Nisan gecesi yaptiklari ortak açiklamayla Avrupa Süper Ligi'ni kurma karari aldiklarini duyurmustu.

UEFA, FIFA, ülke federasyonlari ve taraftarlarin yogun tepkisinin ardindan Real Madrid, Barcelona ve Juventus haricindeki kulüpler girisimden çekildiklerini açiklamisti.

UEFA, 25 Mayis'ta "Avrupa Süper Ligi" adli girisiminden ayrilma karari almayan Real Madrid, Barcelona ve Juventus kulüplerini yargilayacagini ilan etmisti.

Kaynak: AA