Izmir'den Sampiyonlukla Dönen Basarili Atlet, Aydin'in Gururu Oldu

Aydin’i, Türkiye Masterler Atletizm Pist Sampiyonasi’nda temsil eden basarili atlet Serkan Sengil, Izmir’den sampiyonlukla geri dönerek yine Aydin’in gururu oldu.

Aydin Valiligi Özel Kalem Müdürlügünde görev yapan 47 yasindaki Serkan Sengil, çok sevdigi atletizmde elde ettigi basarilarla adindan söz ettirmeye devam ediyor. 2018 yilinda katildigi Istanbul ve Izmir’deki Masterler Türkiye Sampiyonalarinda kazandigi toplam 6 madalya ile Aydin’i en iyi sekilde temsil eden Sengil, 2019 yilini toplam 6 Türkiye sampiyonlugu, 3 Türkiye ikinciligi ve bir Türkiye rekoru ile, 2020 yilini ise 4 Türkiye sampiyonlugu, 1 bayrak takim sampiyonlugu ile bitirmisti.

26 - 27 Haziran tarihlerinde Izmir’de düzenlenen Türkiye Masterler Atletizm Pist Sampiyonasi’nda Aydin’i basariyla temsil eden Sengil, 239 sporcunun katildigi müsabakalarda 100 metrede 13,27 ile Türkiye ikinciligi, 200 metrede 27,12 ile Türkiye ikinciligi, erkekler uzun atlamada ise 4,75 ile Türkiye Sampiyonlugu elde etti. 1 altin, 2 gümüs madalya ile Aydin’a dönen basarili atlet, pandemi sebebiyle 482 gün sonra pistlere dönmenin mutlulugunu yasadigini ifade etti.

Artan hava sicakliklari ile birlikte zorlu geçen bir hafta sonu oldugunu ifade eden Sengil; “482 gün sonra pistlere dönmek çok heyecanliydi. Ülkemizin ve dünyanin yasadigi bu pandemi sürecinde kisitlamalar arasinda antrenmanlar yapmak çokta kolay olmadi ama her umutsuzlukta beni tekrar ayaga kaldiran esim Muazzez Sengil’e çok tesekkür ediyorum. Aydin’daki tesislerin kullanilmasinda sonuna kadar yardimci olan Aydin Gençlik ve Spor Il Müdürümüz Cenap Fillikçioglu’na, Kemer Mahallesi’ndeki kosu yolunun bakimi ve kullanimi için önemli gayretler gösteren Efeler Belediyesi Amiri Bilge Ozan’a, Kardesköy Tesis Amiri degerli antrenörüm Musa Yörük’e, sampiyonanin sorunsuz gerçeklesmesi için yogun çalisan Izmir Masterleri Atletizm Kulübü yetkililerine sonsuz tesekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Kaynak: İHA