Gelecegin Milli Sporculari Bu Tesisten Çikacak

Izmir’in Seferihisar ilçesinde yer alan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Necat Hepkon Spor Bilimleri Fakültesi ile Fevziye Hepkon Spor Bilimleri ve Sporcu Sagligi Uygulama ve Arastirma Merkezine hizmet edecek spor salonu ve yüzme havuzu tesisi törenle açildi. Tesisi, hayirsever Necat Hepkon’un destekleriyle tamamladiklarini ve Türk sporuna hizmet edecegini söyleyen DEÜ Rektörü Nükhet Hotar, gelecegin milli sporcularinin burada yetisecegini söyledi.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Necat Hepkon Spor Bilimleri Fakültesi ile DEÜ Fevziye Hepkon Spor Bilimleri ve Sporcu Sagligi Uygulama ve Arastirma Merkezine hizmet edecek spor salonu ve yüzme havuzunun açilisi Seferihisar’da yapildi. Hayirsever Necat Hepkon’un destekleriyle tamamlanan spor tesisinin açilisina; DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Seferihisar Kaymakami Naci Aktas, Izmir Gençlik ve Spor Il Müdürü Murat Eskici, DEÜ üst yönetimi ve mensuplari, ilçe protokolü ile siyasi parti temsilcileri katildi.

Yüzme havuzu ve spor kompleksi olarak tasarlanan tesis, Necat Hepkon Spor Bilimleri Fakültesi ögrencileri tarafindan uzmanlik ve yüzme dersleri ile Fevziye Hepkon Spor Bilimleri ve Sporcu Sagligi Uygulama ve Arastirma merkezi tarafindan yapilacak olan arastirmalarda kullanilacak.

Tesisin açilisinda konusan Rektör Hotar, hayirsever Necat Hepkon’a ve arsa bagisçisi Sayarer ailesine tesekkür ederken, DEÜ’nün spora ve sporcuya destek veren bir yüksekögretim kurumu oldugunu belirtti.

Spor müsabakalarinda hedefin sadece madalya kazanmak olmadigini, sporcularin ülkesini ve kulübünü de temsil ettigini hatirlatan Hotar, “Milli sporcularin da yetisecegine inandigimiz tesisimiz kurumumuza, simdinin ve gelecegin sporcularina, Seferihisarimiza, Izmirimize ve ülkemize hayirli olsun” dedi.

DEÜ’nün spor yerleskesinde hizmet verecek yüzme havuzu ve spor kompleksini Seferihisar’a kazandirmanin sevincini yasadiklarini belirten DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Gelecek nesillere birakacagimiz eserin açilisi için bir araya geldik. Bu noktaya hizla gelmemizde büyük katkisi olan Seferihisarimiz ve Izmirimizin büyük degeri, egitim gönüllüsü, saygideger bagisçi Necat Hepkon ve ailesine tesekkür ediyoruz. Yine su anda içinde bulundugumuz araziyi egitim amaciyla vakfeden Sayarer ailesinin fertlerine, sahsim ve kurumum adina ayrica tesekkür ediyorum. Bugün bir spor merkezinin fakültesiyle, arastirma uygulama merkeziyle, laboratuvarlariyla ve tamamlayici spor alanlari tam bir kompleks olmaya aday tesisimizde bir aradayiz. Ilave kapali spor salonu, jimnastik salonu ve çesitli spor sahalarinin yapilacagi yeni bir arazinin de tahsisini almis durumdayiz. Hizlica onun üzerini de donatacagiz” diye konustu.

Sporun sadece fiziksel aktiviteleri içermedigini dile getiren Rektör Hotar, “Spor, ahlaktir, düsünmektir, yasam biçimidir. Bize göre bunlari idrak eden gerçek sporcudur; basarisi ise örnektir, gurur tablosudur. Spor, ayni zamanda, arastirmadir, ölçmedir, degerlendirmedir, bilimin kendisidir. Spor müsabakalarinda hedef, sadece altin madalya kazanmak degildir; ülkesini ve kulübünü temsil etmektir, mücadele etmektir, rakiplerine saygi duymaktir. Bu degerlerin kazanilmasinda en büyük sorumluluk önce kisinin kendisine aittir. Bu yaklasimi destekleyecek olanlar ise ailelerdir, antrenörlerdir, egitim kurumlaridir, bilim dünyasidir. Üniversite olarak bizler, spora ve sporcuya destek olan bir yüksekögretim kurumuyuz. Kurulus ilkelerimizin geregi olarak da, bu alanda gayret gösteriyor ve yeni baslangiçlar yapmak için çalisiyoruz” diye konustu.



Milli sporcular yetisecek

DEÜ’nün milli sporculara ev sahipligi yaptigini hatirlatan Rektör Hotar, Necat Hepkon Spor Bilimleri Fakültesinde ögrencileri bilimsel perspektif ile yetistirdiklerini, spor camiasinin ihtiyaçlarina uygun yatirimlari hayata geçirdiklerini belirtti.

Hotar, kisa süre önce kurulan Fevziye Hepkon Spor Bilimleri ve Sporcu Sagligi Uygulama ve Arastirma Merkezinin de ilçedeki spor faaliyetlerini artiracagini dile getirdi. Dokuz Eylül Üniversitesi’nin Buca Tinaztepe Yerleskesinde yer alan olimpik yüzme havuz insaatina da devam ettiklerini ve kisa sürede tamamlamayi hedeflediklerini dile getiren Hotar, “Milli sporcularin da yetisecegine inandigimiz tesisimiz kurumumuza, simdinin ve gelecegin sporcularina, Seferihisarimiza, Izmirimize ve ülkemize hayirli olsun” açiklamasinda bulundu.

Izmir Gençlik Spor Il Müdürü Murat Eskici de, daha önce tesisin insaatini incelemeye geldigini ifade ederek, “Bu kadar kisa sürede tamamlandigi için herkese tesekkür ediyorum. Rektörümüz Nükhet Hotar, Ege’nin incisi Izmir’de Türk sporuna çok ayri bir önem veriyor. Sporcu gençlerimize sahip çikiyor. Rektörümüz DEÜ’nün merkez kampüsündeki tesisleri milli sporcularimiza açti. Bu tesisten de Türk sporuna hizmet edecek gençlerin çikacagina inaniyorum” dedi.

Necat Hepkon Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardimcisi ve Fevziye Hepkon Spor Bilimleri ve Sporcu Sagligi Uygulama ve Arastirma Merkezi Müdürü Dr. Ögr. Üyesi Tolga Sahin de, hayirsever Necat Hepkon’a ve arsa bagisçisi Sayarer ailesine tesekkür ederek, “Rektörümüz Nükhet Hotar’in önderliginde çok güzel bir ekip çalismasi yaptik ve daha büyük isler yapmayi planliyoruz” diye konustu.



Tesiste neler var?

Necat Hepkon Spor Salonu ve Yüzme Havuzu Tesisi Seferihisar’in büyük bir ihtiyacini karsilayacak. Tesiste 6 kulvardan olusan yüzme havuzunun yani sira, basketbol, voleybol, badminton, hentbol, futsal, halk oyunlari, hokey, vb. salon sporlarinin yapilacagi alanlar olusturuldu. Engellilerin kullanimina da uygun olarak tasarlanan tesiste, bilimsel arastirmalarin yani sira Seferihisar halkinin kullanimina yönelik çalismalar da yapilacak.

Kaynak: İHA