Dokuz Eylül Üniversitesi Spor Kompleksi Hizmete Açildi

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Necat Hepkon Spor Bilimleri Fakültesi ile Fevziye Hepkon Spor Bilimleri ve Sporcu Sagligi Uygulama ve Arastirma Merkezi bünyesinde insa edilen spor kompleksinin açilisi yapildi.

Seferihisar ilçesinde yapimi tamamlanan ve içinde yüzme havuzunun da bulundugu spor kompleksinin açilis töreninde konusan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, tesisin yapimina katkida bulunan hayirsever Necat Hepkon'a ve arsa bagisçisi Sayarer ailesine tesekkür etti.

Spor müsabakalarinda hedefin sadece altin madalya kazanmak olmadigini belirten Hotar, "Ülkesini ve kulübünü temsil etmek, mücadele etmek, rakiplerine saygi duymak da önemlidir. Bu degerlerin kazanilmasinda en büyük sorumluluk önce kisinin kendisine aittir. Bu yaklasimi destekleyecek olanlar ise ailelerdir, antrenörlerdir, egitim kurumlaridir, bilim dünyasidir." dedi.

Kisa süre önce kurulan Fevziye Hepkon Spor Bilimleri ve Sporcu Sagligi Uygulama ve Arastirma Merkezi'nin Seferihisar'daki spor faaliyetlerini artiracagini belirten Hotar, Buca Tinaztepe Yerleskesi'ndeki olimpik yüzme havuz insaatinin da devam ettigini hatirlatti.

Gençlik ve Spor Il Müdürü Murat Eskici ise daha önce tesisin insaatini incelemeye geldigini ifade ederek, "Bu kadar kisa sürede tamamlandigi için herkese tesekkür ediyorum." diye konustu.

Açilisi yapilan tesiste, 6 kulvardan olusan yüzme havuzunun yani sira, basketbol, voleybol, badminton, hentbol, futsal, halk oyunlari, hokey gibi sporlarin yapilacagi alanlar olusturuldu. Engellilerin kullanimina da uygun olarak tasarlanan tesiste, bilimsel arastirmalarin yani sira Seferihisar halkinin kullanimina yönelik çalismalar da yapilacak.

???????

Kaynak: AA