Denizlili Bisikletçiler Sampiyonadan Zaferle Döndü

Konya’da gerçeklesen Yol Bisikleti Türkiye Sampiyonasinda NF Kimya Denizli Bisiklet Takimi derecelerle döndü. 125 km mesafeli Büyükler Yol Yarisi kategorisinde Süleyman Urcu tekerlek farki ile ikinci oldu.



Türkiye Bisiklet Federasyonu 2021 Yol Bisikleti Türkiye Sampiyonasi 40 takim ve 645 sporcunun katilimi ile Konya’da düzenlendi.

Üç gün süren sampiyonaya Denizli’den antrenörlügünü eski milli bisikletçiler Hakan Yildirim ve Ali Aktas’in yaptigi NF Kimya Denizli Bisiklet Takimi 13 sporcu ile katildi.



Nefes kesen yarislara sahne olan Yol Bisikleti Sampiyonasinda 156 sporcunun katildigi ve 3 saatte tamamlanan 125 km Büyükler Yol Yarisi U23 kategorisinde sporcumuz Süleyman Urcu tekerlek farki ile Türkiye ikincisi oldu. U16 kategorisi 73 km’lik yarisi Türkiye ikincisi olarak tamamlayan Berkant Tasçi da gösterdigi mücadele ile alkis aldi.

Konya’da düzenlenen Türkiye Yol Bisikleti Sampiyonasinin bir diger ayagi olan Bireysel Zamana Karsi Yarislar sonunda U16 kategorisinde Said Mirza Erken Türkiye üçüncüsü olurken Berkant Tasçi dördüncü oldu.

Geçen yil Türkiye Sampiyonu olan Denizli Bisiklet Takimi, Sampiyona sonunda takim klasmani olarak U16 Türkiye ikincisi, Büyükler Türkiye dördüncüsü ve Gençle Türkiye besincisi olarak büyük bir basariya imza atti.

Kaynak: İHA