Buz Beykoz'un IIHF Kitalararasi Kupasi'ndaki Rakipleri Belli Oldu

Türkiye Intercity Buz Hokeyi Süper Ligi sampiyonu Buz Beykoz, A Grubu'nda Barcelona, Corona Brasov ve Mladost ile eslesti.

Buz hokeyinde ülke sampiyonlarinin mücadele ettigi Uluslararasi Buz Hokeyi Federasyonu (IIHF) Kitalararasi Kupasi'nda gruplar belli oldu.

Türkiye Intercity Buz Hokeyi Süper Ligi'ni sampiyon olarak tamamlayan ve Türkiye'yi Avrupa'da temsil etme hakki kazanan Buz Beykoz, A Grubu'nda yer aldi.

Istanbul temsilcisi, organizasyonda A Grubu'nda Ispanya'nin Barcelona, Romanya'nin Corona Brasov ve Hirvatistan'in Mladost takimlariyla karsilasacak.

Grup maçlari 24-26 Eylül'de Romanya'nin Brasov kentinde oynanacak. Grubu ilk sirada bitirecek takim, ikinci tura yükselecek.

Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Baskani Halit Albayrak, Kitalararasi Kupasi'nin kulüp düzeyinde önemli bir organizasyon oldugunu belirterek, "IIHF Kitalararasi Kupasi'nda ülkemizi Türkiye Intercity Buz Hokeyi Süper Ligi'nin sampiyonu Buz Beykoz temsil edecek. Kulüpler düzeyinde çok önemli bir turnuva. Böyle bir turnuvada sadece kendi takimlari adina degil ülkemiz adina da mücadele edecekler. Bayragimiz, Avrupa'nin bu önemli organizasyonunda dalgalanacak. Bundan dolayi mutlu ve gururluyuz." diye konustu.

Türkiye'de buz hokeyinin taninmasi ve sevilmesi için çabaladiklarini aktaran Albayrak, "Düzenledigimiz 8 farkli ligde tüm amacimiz hokeyin ülkemizin her yerinde bilinmesi ve sevilmesi. Bunun için kosturuyoruz. Buz Beykoz'un Kitalararasi Kupasi'na katilmasi birçok gencimize ilham kaynagi olacak. Bu yüzden de heyecanliyiz." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA