Bolu'da Tekvandocu Çocuklar Antrenmanlarini Parkta Yapiyor

Bolu Belediyespor bünyesindeki tekvando takiminin sporculari, antrenman yaptiklari salonun yikilacagi gerekçesiyle bosaltilmasinin ardindan idmanlarini parkta gerçeklestiriyor.

Tekvando takiminin antrenman yaptigi Belediyeye ait salon için eski ve tehlikeli oldugu için yikim karari verildi.

Bunun üzerine salonsuz kalan ve antrenman eksigi yasayan sporcularin aileleri ve antrenörleri, kendilerine bir salon bulununcaya kadar Saglik Mahallesi'nde yer alan Atatürk Orman Parki'nda çalismaya basladi.

Yaklasik 3 aydir haftanin 3 günü parka gelen tekvandocular, parktakilerin merakli bakislari altinda antrenman yapiyor.

Kizi tekvando takiminda bulunan Mustafa Akpinar, çocugunun salonu olmadigi için çayirda çimende antrenman yapmaya çalistigini ifade ederek, "Yagmurda çamurda buradayiz. Elimizden spor salonunu aldilar. Maalesef içinde bulundugumuz durum bu. Bu konu ile ilgili Belediyeye de gittik. Yapacagiz dediler ama 2-3 aydir bunlarin hiçbirini yapmiyorlar. Çocuklarimiz açikta kaldi." dedi.

Kizinin 2017'nin kasim ayindan beri bu kulüpte spor yaptigini dile getiren Akpinar, "Fakat 2-3 aydir salonumuz yok. 'Belediyenin binasinda bulunan salon yikilacak.' dediler. Bize yer göstermediler. Kapali otoparkin altinda yapilacagini söylüyorlar ama onu da yapmiyorlar. Çocuklarimiz spor yapamiyor. Çocugumun mili olma hedefi var. Bu yüzden 4,5 yildir çocugumun pesinde dolasiyorum." seklinde konustu.

Nesrin Özer Berk ise kizini spora getirmekte artik zorlandigini belirterek, "Ama devam etmek zorundayiz. Çünkü çok seviyoruz. Kizimin hedefleri de var. Böyle olmasini istemezdik. Bir spor salonu yapilmadan digerinin yikilmasina çok üzüldük. Burada hocamizin da destegi olmasa bu grup dagilmisti zaten." ifadesini kullandi.

Evladi tekvando takiminda bulunan Emine Çaliskan da salonun yeni yer gösterilmeden yikim karari alinarak bosaltildigini ileri sürerek, "Bazen yagmurlu zamanlar oluyor. Çocuklarimiz sporlarini yapamiyorlar. Bazen de yagmur altinda yapmak zorunda kaliyorlar. Belli bir yerimiz yok. Herkes bu spor için bir emek sarf etti. Bir hedefleri var. Bunlarin bosa gitmesini istemiyoruz. Belediye Baskanimizdan da bize bir yer temin etmelerini istiyoruz." diye konustu.

Kaynak: AA