Atletizmde Tokyo 2020 Takimina 6 Kota Daha Eklendi

Dünya Atletizm Birligi (World Athletics), Tokyo 2020 kota sürecinin tamamlanmasiyla listeleri incelemeyi tamamladi ve katilim listelerini açikladi. Buna göre Türkiye, baraj geçen 17 sporcusuna dünya siralamasindan bes bireysel bir bayrak takimi da ekleyerek, toplam 25 kisiye ulasti.

Atletizmde Tokyo Olimpiyat Oyunlari için yaklasik üç yil süren zorlu vize alma süreci 29 Haziran günü itibariyle tamamlandi. World Athletics, listenin kapanmasindan sonra iki gün süren incelemeyi tamamladi ve katilim listelerini açikladi.

Buna göre Türkiye, Olimpiyat Oyunlari’nda 25 atletle temsil edilecek.

Daha önce baraj geçerek kota alan milli atletlere, siralamadan bes isim ve bir bayrak takimi eklendi. Yapilan açiklamayla dünya siralamasindaki yerlerine göre Jak Ali Harvey ve Emre Zafer Barnes 100 metre, Evin Demir, Sahin Senoduncu ve Abdülselam Imuk 20 kilometre yürüyüse katilma hakkini elde etti. Ayrica Avrupa ikincisi 4100 takimi da adini üst üste ikinci kez Olimpiyat Oyunlari’na yazdirdi.

Çintimar: "Mücadelemizi sonuna kadar sürdürdük"

TAF Baskani Fatih Çintimar, zorlu bir süresin sonuna geldiklerini vurgulayarak, “Bugün listeler kesinlesti. Maratonda üç kisi sinirlamasi yüzünden takima giremeyen Mert Girmalegesse ve Yasemin Can, Jak Ali Harvey ve Emre Zafer Barnes’in çifte katilimini hesap edersek, temsil anlaminda 29’a ulastik. Tabii bir de siralamadan bekledigimiz, ama bir iki sirayla vize alamayan atletlerimiz oldu. Mikdat Sevler, Tugba Danismaz, Kivilcim Kaya, Özlem Becerek, Alperen Acet, Özlem Kaya gibi atletlerimiz son ana kadar sanslarini zorladilar, az farkla Olimpiyatlar’a gidemediler. Ayni sekilde mix ve 4400 erkek takimimiz da son anda bu sansi kaçirdi” diye konustu.

Sürecin tamamen bitmedigini belirten Çintimar, 5 Temmuz gününe kadar çekilen ve gidemeyen olursa yeni eklemeler yapilabilecegini ve basvuru yapmak için nihai listeyi bekleyeceklerini açikladi.

Baskan Çintimar, önümüzdeki hafta takimi bir araya toplayarak bir degerlendirme yapacaklarini ifade etti.

Türkiye’nin Tokyo 2020’de yer alacak olan takimi su sekilde:

Erkekler

100 metre: Jak Ali Harvey, Emre Zafer Barnes

200 metre: Ramil Guliyev

400m engelli: Yasmani Copello

20km yürüyüs: Salih Korkmaz, Sahin Senoduncu, Abdülselam Imuk

Sirikla atlama: Ersu Sasma

Çekiç atma: Özkan Baltaci, Esref Apak

Maraton: Polat Kemboi Arikan, Kaan Kigen Özbilen, Yavuz Agrali

Üç adim atlama: Necati Er

4100 takimi: 5 atlet (Kesin kadro önümüzdeki günlerde ilan edilecek)

Kadinlar

5000-10000m: Yasemin Can

Maraton: Meryem Erdogan

Gülle atma: Emel Dereli

Cirit atma: Eda Tugsuz

Çekiç atma: Tugçe Sahutoglu

20km yürüyüs: Meryem Bekmez, Ayse Tekdal, Evin Demir

Kaynak: İHA