Arjantinli Yildiz Futbolcu Messi Serbest Oyuncu Statüsünde

Arjantinli yildiz futbolcu Lionel Messi, profesyonel kariyeri boyunca formasini giydigi Ispanya temsilcisi Barcelona ile kontrat süresinin dolmasinin ardindan serbest oyuncu konumuna geldi.

Su siralar Güney Amerika Futbol Konfederasyonu (CONMEBOL) tarafindan düzenlenen Kupa Amerika turnuvasinda milli takim kampinda bulunan 34 yasindaki Arjantinli futbolcunun, Barcelona'yla sözlesme yenileyip yenilemeyecegi henüz netlik kazanmadi.

Geçen yil takimdan ayrilmak istedigini belirtmesine ragmen Barcelona'nin eski baskani Josep Maria Bartomeu'nun onay vermemesi nedeniyle takimda kalan yildiz oyuncunun, bu sezon yapacagi seçim ise futbolseverlerce merakla bekleniyor.

Barcelona'nin mevcut baskani Joan Laporta ise Arjantinli oyuncuyla sözlesme yenilenmesi konusunda sikinti yasanmayacagina inandigini birçok kez dile getirdi.

Ispanya basininda yer alan haberlere göre, önceki 4 sezonda 492 milyon sterlin kazandigi öne sürülen Messi'yle Barcelona'nin yeniden sözlesme imzalamasi, bu kez daha zorlu olacak.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle gelirlerinde büyük azalma yasayan Katalan temsilcisinin brüt borcunun 857 milyon sterline yükseldigi ve Messi'nin yeni kontratinda maas indirimine gidilmesinin beklendigi belirtiliyor.

Barcelona tarihinin en basarili futbolcusu olarak degerlendirilen Messi, Katalan temsilcisinde 778 karsilasmada 672 gole imza atti.

Kaynak: AA