Alfa Romeo Racing-ORLEN Formula 1 Takiminin Fin Pilotu Kimi Raikkönenimi, Giulia GTA'yi Test Etti

Alfa Romeo Racing-ORLEN Formula 1 takiminin Fin pilotu Kimi Raikkönen, Giulia GTA ve GTAm modellerinin son testlerini gerçeklestirdi.

Tofas'tan yapilan açiklamaya göre, dünya sampiyonu pilot Kimi Raikkönen, Alfa Romeo'nun bugüne kadar ürettigi en yüksek performansli spor sedanlar Giulia GTA ve GTAm üzerinde gerçeklestirilen iyilestirmeleri degerlendirdi.

Geçen sonbaharda Giulia GTA ve GTAm ile gerçeklestirilen testlerin devami niteligindeki testlerde Raikkönen, özellikle aerodinamik iyilestirmeleri analiz etti.

Raikkönen, ilk testte hem yeni ön tampona eklenen ayarlanabilir lip hem de arkaya eklenen yeni manuel ayarli spoyler hakkinda tavsiyelerde bulunmustu. Araçlarin gelistirime süreci, Raikkönen'in becerilerini ve bilgi birikimini Alfa Romeo mühendislik ekibine aktarmasiyla tamamlanmis oldu.

Açiklamada görüslerine yer verilen Kimi Raikkönen, otomobilleri begendigini belirterek, "Görüldügü üzere otomobilin önü daha alçak. Bu da direksiyonun tepkilerini hizli kiliyor. Giulia GTA hizli, sürüsü kolay ve duyarli. Bu nedenle Giulia GTA'nin hem gündelik kullanimi hem de pist kullanimini ideal bir sekilde harmanlayarak temsil ettigine inaniyorum." ifadelerini kullandi.

Verilen bilgiye göre, Alfa Romeo, Giulia GTA ve GTAm'in gelistirilmesinde, aerodinamik verimliligi en üst seviyeye tasimak için Sauber Engineering'in bilgi birikimi ve deneyiminden yararlandi. Özellikle aerodinamik açidan önem arz eden karbon fiber bilesenlerin çogunun üretimini Sauber Engineering üstlendi. Yeni ön tampon, yan etekler, hava tünelleri, GTA spoyleri ve GTAm aerowing, Sauber Engineering tarafindan üretildi.

Giulia GTAm'in manuel olarak ayarlanabilen ön ve arka kanatlari, piste veya yola uyarlanabilir halde tasarlandi. GTA ve GTAm, otomobilin zeminle temasini artiran ve böylece "yüksek hizlarda üstün yol tutus özellikleri saglayan" yeni bir hava tahliye sisteminden de yararlaniyor. Giulia GTAm'daki aerodinamik konfigürasyon, GTA versiyonu ile kiyaslandiginda 2 kat, kendi segmentinde en iyi degere sahip olan Giulia Quadrifoglio ile kiyaslandiginda ise 3 kat daha fazla basinç üretiyor.

Kaynak: AA