Akyurt Belediyespor Baskanligina Resul Can Seçildi

Akyurt Belediyesi Spor kulüp baskanligina daha önce ayni kulüpte 16 yil boyunca kalecilik yapan Resul Can seçildi.

Akyurt Belediye Spor’un olagan genel kurulu bugün Belediye Nikah Salonu’nda gerçeklestirildi.

1990 yilinda genç takim ile futbola baslayan ve 16 yil boyunca Akyurt Belediyespor’da kalecilik yapan Resul Can kulüp baskanligina seçildi.

Akyurt Belediye Spor’un, Akyurt’un ilçe olusundan daha önce 1987 yilinda kuruldugunu ve basarili bir çok dönem geçirdigini söyleyen yeni baskan Resul Can, “Bölgesel Amatör Lig’e kadar yükselen, ‘Sahasiz Sampiyon’ mansetlerinin atildigi dönemleri kulüp olarak yasadik, zor dönemlerde Akyurt’umuzun adini spor camiasinda duyurmayi basardik. Hedefimiz o efsane günleri yeniden yasayabilmek olacak” dedi.

Daha önce iki dönem boyunca kulüp yönetiminde yer aldigina deginen ve Akyurt Belediye Spor’un eski baskani rahmetli Ilhan Sener’le birlikte çalisma olanagi yakaladigini söyleyen Can, “Bugüne kadar kulübümüze katki sunan herkese tesekkür ediyorum. Önceki yönetimimizde kulüp baskanligi görevi yapan rahmetli Ilhan abimizi de anmadan geçemeyecegim, büyük çabalar ile saygiya deger emek sarf etti, rahmetle aniyoruz” diye konustu.

Daha önce kulüpte futbolcu olmasi, hem saha içini hem de saha disini bilen bir isim olmasi nedeniyle Akyurt Belediye Baskani Hilal Ayik’ta kulüp baskanligi için Resul Can ismini önderdi.

Belediyenin imkanlari dogrultusunda Akyurtlu gençlerle birlikte basaridan basariya kosmak istediklerini söyleyen Can sözlerini su sekilde sürdürdü, “Belediye Baskanimiz Sayin Hilal Ayik her zaman gençlerimizin yaninda oldu. Spora ve sporcuya verdigi destek nedeniyle tesekkür ediyorum. Belediye olarak gerekli çabayi gösterecegimizden kimsenin kuskusu olmasin. Su anda 6 genç takimimiz çalismalarini sürdürüyor. Pandemi nedeniyle amatör kulüpler henüz sahaya çikamiyor ancak bizler plan ve programimizi hazirliyoruz, alinacak kararlari bekliyoruz. Deneyimli bir yönetimimiz var, bu yeni yapilanmayla birlikte ilçe halkimizin ve sporseverlerinde elinden gelen destegi vereceginden kusku duymuyoruz”

Yeni yönetim ise su isimlerden olustu: Resul Can, Suat Yurtalan, Nadi Tiryaki, Mustafa Sentürk, Aytekin Ayantas, Yakup Düzenli, Eren Dolay.

Kaynak: İHA