'2020 Tokyo Olimpiyatlari Ve Paralimpik Olimpiyatlar' Için 'Team Visa' Kadrosu Açiklandi

Team Visa kapsaminda 56'si kadin, 46'si erkek 102 sporcu destekleniyor.

Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlari Resmi Ödeme Teknolojisi Ortagi Visa (NYSE:V), "Team Visa" programi kapsaminda destek verecegi sporcularin listesini açikladi.

Visa açiklamasina göre, 2000 yilindan beri sporculari hem sahada hem de saha disinda basarili olmalari için destekleyen ve güçlendiren Team Visa programi ile bugüne kadar 500'den fazla olimpik ve paralimpik sporcuya kaynak saglandi.

Tokyo 2020 Olimpiyatlar ve Paralimpik Olimpiyatlari müsabakalarinda, Team Visa kapsaminda 56'si kadin, 46'si erkek 102 sporcu destekleniyor. Bu yil desteklenen Team Visa sporculari arasinda 2 Visa çalisani da bulunuyor. Destek verilen 28 spor dali arasinda olimpiyatlara yeni kabul edilen BMX serbest stil, kaykay, spor tirmanisi ve sörf gibi yeni spor dallari da yer aliyor. Visa, geçen yil Uluslararasi Olimpiyat Komitesi'nin, Tokyo 2020 Olimpiyatlari'ni 2021 yilina erteleme karari ile birlikte Team Visa oyuncularina verilen destegin bir yil daha uzatilacagini açiklamisti.

Açiklamada görüslerine yer verilen Visa Türkiye Genel Müdürü Merve Tezel, tüm dünyadan yüzlerce yetenekli sporcunun dahil oldugu Team Visa'yla sporculari basari yolunda desteklemekten ötürü mutlu olduklarini belirterek, sunlari kaydetti:

"Türkiye'den de 2 kadin sporcumuz, A Milli Kadin Futbol Takimimizin kaptani Didem Karagenç ve olimpik milli yelkenci Ecem Güzel, Team Visa sporculari arasinda yer aliyor. Ayrica Ecem Güzel, 2020 Tokyo Olimpiyatlari'nda ülkemizi temsil edecek 102 Team Visa sporcusundan biri. Ecem'in geçtigimiz sene yasanan belirsizliklere ragmen azimle bu müsabaka için hazirlanmasini ilham alarak takip ettik ve kendisine verdigimiz destegi sürdürdük. Ecem'e ve tüm sporculara basarilar diliyoruz."

Olimpik Milli Yelkenci Ecem Güzel de "2010 yilindan bu yana milli takim sporcusuyum ve 150 defa milli sporcu olarak Türkiye'yi uluslararasi yarislarda temsil ettim. Visa'nin, dünyanin dört bir yanindan basarili sporculari destekledigi Team Visa programina dahil olmak beni çok heyecanlandirdi ve motive etti. Tokyo 2020'de Visa destegiyle Türkiye'yi temsil edecegim için gururluyum." ifadelerini kullandi.

Visa baska alanlarda kariyer yapmak isteyen sporculari da destekliyor. 35 yildir olimpiyatlarin ve paralimpik olimpiyatlarin destekçisi olan Visa, "Olimpikler ve Paralimpikler Is Gelistirme Programi (OPBDP)" ismiyle, sporculara farkli is alanlarini tanima ve 2 yil rotasyon yapma imkani sunan bir program gelistirdi.

Kaynak: AA