19 Yas Alti Gelisim Ligleri'nin Finalleri Yarin Basliyor

2000-2006 tarihleri arasinda dogan oyuncularin forma giyebildigi 19 Yas Alti Gelisim Ligleri'nin finalleri yarin Antalya'da basliyor.

Türkiye Futbol Federasyonundan yapilan açiklamaya göre, Arslan Zeki Demirci Spor Kompleksi'nde 13 Temmuz'a dek sürecek karsilasmalar sonunda Süper Lig 19 Yas Alti ve TFF 1.Lig 19 Yas Alti'nda 2020-2021 sezonunun sampiyonlari belli olacak.

Süper Lig finallerinde, 14 Mart-20 Haziran tarihleri arasinda oynanan normal sezon maçlarinda ilk sekiz sirayi alan; Galatasaray, Trabzonspor, Medipol Basaksehir, Alanyaspor, Kasimpasa, Fenerbahçe, Göztepe ve Besiktas mücadele edecek.

TFF 1. Lig finallerine ise 13 Mart'ta baslayip 19 Mart'ta biten normal sezonu ilk 8'de bitiren; Yilport Samsunspor, Altinordu, Istanbulspor, Balikesirspor, Bandirmaspor, Bursaspor, Adanaspor ve Adana Demirspor katilacak.

Tek maçli eliminasyon sistemiyle oynanacak finallerde normal sezon siralamasina bagli olarak her kategoride ayri ayri 1. siradaki takim 8. ile, 2. siradaki takim 7. ile, 3. siradaki takim 6. ile ve 4. siradaki takim 5. ile yari finale çikabilmek için karsi karsiya gelecek.

Yari final eslesmeleri organizasyon merkezinde yapilacak kura çekimi ile belirlenecek. Karsilasmalarda normal sürenin esitlikle tamamlanmasi durumunda 15'er dakikalik iki uzatma devresi oynanacak. Beraberlik yine bozulmazsa penalti vuruslarina geçilecek. Müsabakalarda VAR sistemi uygulanacak.

19 yas altinda Süper Lig finali 13 Temmuz'da, TFF 1. Lig finali ise 10 Temmuz'da oynanacak. Süper Lig sampiyonu Türkiye'yi önümüzdeki sezon UEFA Gençlik Ligi'nde temsil edecek.

Kaynak: AA