Tekerlekli Sandalye Basketbolunda Kadin Sporcularla Mücadele Ediyorlar

Baskentte kurulan Lotus Engelliler, Tekerlekli Sandalye Basketbol 3. Ligi'nde ilk maçina Yalova'da çikti

Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Tekerlekli Sandalye Basketbol 3. Ligi'ne kadin sporculardan olusan takimla katilan Lotus Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü, ilk maçindan yenilgiyle ayrildi.

Bedensel Engelliler Spor Federasyonunca organize edilen 3. Lig karsilasmalari Yalova ve Bursa'da basladi. 19 Haziran'da sona erecek turnuvanin A Grubu'nda ilk gününde Ankara temsilcisi Lotus Engelliler, Yalova 90. Yil Spor Salonu'nda Yesil Gönen Bedensel Engelliler'e 45-20 maglup oldu.

Lotus Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Baskani Garip Inal, gazetecilere yaptigi açiklamada, federasyona erkekler liginde mücadele etme talebinde bulunduklarini ve olumlu yanit aldiklarini bildirdi.

Liglerde mücadele eden tek tekerlekli sandalye basketbol kadin takimi olduklarini belirten Inal, "Bunun en etkili sebeplerinden biri kadin milli takimimizin sporcu bulmakta zorlanmasidir. Amacimiz hem milli takim altyapisina oyuncu vermek hem de kadinlarimizin bu sistemi görerek evlerinden çikip spor yapmalarina özendirmek." dedi.

Inal, takimin 12 basketbolcudan olustugunu ancak fakat turnuvaya sakatliklar nedeniyle 10 sporcuyla katildiklarini anlatti.

Antrenör Ali Hadi Öztürk de takimin altyapisini yaklasik bir senedir olusturmaya çalistiklarini söyledi.

Takim kaptani Büsra Ünal ise 13 yildir bu sporu yaptigini aktardi.

Ekipteki en genç sporcunun 14 yasinda oldugu bilgisini veren Ünal, söyle konustu:

"Insallah elimizden gelenin en iyisini yapacagiz. Hedefimiz tabii 2. Lig, herkesin istedigi gibi. Biz bu sahada olabildigince güzel seyler ortaya koymak istiyoruz. Kadinlarin gücünü göstermek istiyoruz tüm Türkiye'ye. Enerjimiz çok yüksek. Antrenman enerjimiz çok yüksek oluyor. Diger takimlara örnek olmayi çok isteriz. Insallah devami da gelir."

Kaynak: AA