Sehitkamil Belediyesi, Genç Futbol Tutkununa Duyarsiz Kalmadi

Gaziantep’te yasayan 14 yasindaki Hüseyin Demir, köyde kendi imkanlari ile düzenledigi toprak saha ve tahta kalede yaptigi antrenmanlari sosyal medyada paylasti. Kisa sürede tiklanma rekorlari kiran paylasimlari gören Sehitkamil Belediyesi yetkilileri, genç futbolcuyu futbol akademisine alarak profesyonel futbol egitimi vermeye basladi.

Gaziantep’in Sehitkamil ilçesine bagli kirsal Köksalan Mahallesi’nde ikamet eden 14 yasindaki Hüseyin Demir, köy islerinden arta kalan zamanlarda kardesleriyle beraber toprak saha ve tahta kalede yaptiklari antrenmanlari sosyal medyada paylasti. Kisa sürede tiklanma rekorlari kiran paylasimlari gören Sehitkamil Belediyesi, genç futbolcuyu futbol akademisine alarak profesyonel futbol egitimi vermeye basladi.

Babasiyla beraber her gün yaklasik 35-40 kilometre yol kat ederek antrenmanlara katilan Demir, ileride futbolcu olmak istedigini belirterek desteklerinden dolayi Sehitkamil Belediyesine tesekkür etti.

“Benimde hayalimdi, ben basaramadim çocugum basarsin”

Ogluyla beraber yaklasik 35-40 kilometre yol kat ederek antrenmanlara gelmesini saglayan Baba Recep Demir, basarisindan dolayi ogluyla gurur duydugunu belirterek, “Oglumun Sehitkamil Belediyespor’da oynamasindan dolayi çok mutluyum. Çünkü oglumu onlar kesfetti. Köy turnuvalari düzenleniyordu orada gördüler oglumu. Çocugumu istediler, ben de gurur duydum ve neden olmasin dedim. Buradan tesislere gitmemiz yaklasik 40-45 kilometre. Ben de futbol oynadigim için gençlerin ne düsündügünü biliyorum. Benim çocuklarim ne meslegi yapmak isterse istesin ben arkalarinda duruyorum. Ben hayatimi çocuklarima adadim. Eger bu yolda devam ettigi sürece ben arkasinda dururum. Çocugumu kendimle beraber çalistigim yere götürüyorum oradan 1-2 saatligine izin aliyorum ve antrenmanlara götürüyorum. Hiç bugüne kadar zoruma gitmedi, hatta gurur duyuyorum. Çünkü benim de hayalimdi. Ben basaramadim çocugum basarsin” dedi.



“Allah’in izniyle futbolcu olmak istiyorum”

Futbolcu olmak istedigini ifade ederek desteklerinden dolayi Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu’na tesekkür eden Hüseyin Demir, "Hayalim futbolcu olmakti. Köyde kardeslerimle antrenman yaparak basladim. Tahtalardan kale yaptim. Sonra çektigim videolari paylastim sosyal medyada. Sehitkamil Belediyesi beni kesfetti. Beni kesfettikleri için Sehitkamil Belediyesi’ndeki hocalarima çok tesekkür ediyorum. Suanda orta saha pozisyonunda oynuyorum. Messi’yi örnek aliyorum. Ileride onun gibi olmak istiyorum. Allah’in izniyle futbolcu olmak istiyorum. Beni kesfedip profesyonel futbol egitimi almami saglayan Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu’na tesekkür ederim” ifadelerini kullandi.

“Umut ediyorum ki ilerde Gaziantep Futbol Kulübü’nde oynayan bir sporcu olur”

Her kesimden sporculara verdikleri desteklerden söz eden Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, Hüseyin Demir’in ileride iyi yerlere gelebileceginin altini çizerek, “2018 yilinda Sehitkamil Belediyesi olarak özellikle köylerdeki gençlerimizin aktivitesini arttirabilmek için köyler arasi futbol turnuvalari düzenlemistik. Bu turnuvayla birlikte köylerdeki en alt yas gruplarindaki çocuklarimiz da bu seçmelere katilinca bunun neticesinde belirli köylerden belediyemizin futbol akademisine katilan çocuklarimiz oldu. Bugün özellikle basarisi ile gurur duydugumuz Hüseyin Demir yavrumuzun 2018 yilinda arkadaslarimizin saha taramasi neticesinde özellikle futboldaki basarilari dikkatlerini çekince futbol akademimize intikal ediyor. Köksalan köyünden yaklasik 35-40 kilometreden velisinin de destegiyle antrenmanlara gelip giderek, çok sükür profesyonel denebilecek noktaya geldi. Tabi bu Allah vergisi. Diger taraftan da çalisma ve azim gerektiriyor. Hocalarimizin destegiyle onun kapasitesini daha yukariya çikarmak adina suanda da faaliyetleri devam ettiriyoruz. Hüseyin yavrumuzun basarisi çok farkli bir noktada. Köyde bu basarisi kesfedildikten sonra sehirde antrenmanlara gelerek, standardini yükseltmeye çalisiyor. Bu özverisinden dolayi kendisini tebrik ediyorum. Hocalarimizin emeginden ve özverilerinden dolayi ayri ayri tesekkür ediyorum. Biz de Sehitkamil Belediyesi olarak her zaman söyledigimiz gibi biz bu isin mutfagi olacagiz. Mutfagina emek verecegiz. Kanun da bize bunu söylüyor. Bizim profesyonel kulüplere destek vermemiz teknik olarak mümkün degil bizim amatör spora destek vermemiz lazim. Biz amatör sporunda altligini olusturacak sekilde U10’dan baslayarak U19’a kadar her yas grubundaki çocuklarimizi egitiyoruz. Bundan yaklasik 1 hafta önce 3. lige transfer olan yine bizim U10’dan baslayip bu noktaya gelmis sporcumuzla bir aradaydik. Geçen sene itibariyle amatör ligine ve bal ligine 4 tane sporcu verdik. Bizim amacimiz bu isin mutfagi olmak. Memlekette ne kadar buna yatkin çocugumuz varsa bu imkanlari onlara sunarak bunlarin seviyesini yukariya çikarmamiz lazim. Ben emegi geçen tüm ekip arkadaslarimiza yürekten tesekkür ediyorum. Hüseyin yavrumuza ve ailesine özellikle tesekkür ediyorum. Babasini da verdigi desteklerden dolayi tebrik ediyorum. Umut ediyorum ki ilerde Gaziantep Futbol Kulübünde oynayan bir sporcu olur. Gözünde ve ayagindaki o top tutusunda da bunu görebiliyorum. Basarilarinin devamini diliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA