Red Bull Half Court'ta Ilk Eleme Bursa'da

Sokak kültürü ile basketbolu bulusturan; dünyanin en iyi sokak basketbolcularinin mücadele edecegi Red Bull Half Court 3x3 Basketbol Turnuvasi’nin Türkiye elemeleri basliyor. 3’er kisilik takimlarini kuran herkesin katilabilecegi turnuvanin 4 elemesinden ilki Bursa’da gerçeklestirilecek.

Türkiye’nin en büyük sokak basketbol turnuvalarindan Red Bull Half Court 3x3 Basketbol Turnuvasi’nda Türkiye elemeleri heyecani basliyor. Üçer kisilik takimlarin, Türkiye Sampiyonu olmak için mücadele edecegi Red Bull Half Court için 4 elemeden ilki Bursa’da oynanacak. 12 Haziran Cumartesi günü Hüdavendigar Kent Parki Basketbol Sahasi’nda gerçeklesecek elemenin ardindan sokak basketbolu tutkusu sirasiyla Ankara, Istanbul ve Izmir’de devam edecek. 4 eleme sonunda Türkiye sampiyonu olacak takim ise Izmir’de oynanacak final karsilasmalari ile belli olacak. Rakiplerini geçip Türkiye sampiyonu olmayi basaran takim, Eylül ayinda Rusya’da yapilacak dünya finallerinde ülkemizi temsil etme firsati bulacak.

Türkiye elemeleri için basvurular da basliyor

Dünyanin en iyi sokak basketbolcularinin mücadele edecegi Red Bull Half Court’un diger 3x3 turnuvalarindan büyük bir farki var. O da turnuvaya katilan takimlarin sadece maçi kazanmalari degil, ayni zamanda turnuva sonunda toplamda en fazla sayiyi atan takim olmaya çalismasi. Böylece bir takim en fazla sayida maçi kazanmadan da üst tura çikabiliyor.

Kazanmak için 21 sayiya ulasan ilk takim olmak gerekiyor

Red Bull Half Court 3x3 Basketbol Turnuvasi, bu sene düzenlenecek Olimpiyat Oyunlari’nda ilk kez yer alacak 3x3 basketbolunun en büyük turnuvalarindan biri olarak biliniyor. Organizasyonda takimlar, 3 ana ve 1 yedek oyuncudan olusuyor. Maçlar, 10 dakika ya da 21 sayi üzerinden oynaniyor. 21 sayiya ilk ulasan ya da 10 dakika sonunda skor avantajina sahip olan takim, maçi kazaniyor. Maç bitiminde iki takimin skorlari esitse, mücadele uzatmaya gidiyor. Uzatmada 2 sayi bulan takim, ayni zamanda maçi da kazaniyor.

Kaynak: İHA