Para Atlet Fatma Damla Altin, Dünya Sampiyonu Oldu

Polonya’nin Bydgoszcz sehrinde bugün baslayan VIRTÜS Dünya Para Atletizm Sampiyonasi’nda özel sporcu Fatma Damla Altin, 400 metre Engellide Dünya sampiyonu olarak Türkiye’ye altin madalya kazandirdi.

Uluslararasi Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu (VIRTUS) Dünya Para Atletizm Sampiyonasi, Polonya’nin Bydgoszcz sehrinde basladi.

Organizasyonda mücadele eden Fatma Damla Altin, 400 metre engellide dünya sampiyonu oldu. Fatma Damla Altin, bu basarisi ile Türkiye’ye ilk altin madalyayi kazandiran sporcu oldu. Öte yandan kadinlar gülle atmada Mihriban Korkmaz; gümüs madalya ile dünya ikincisi, Eda Yildirim; bronz madalya ile dünya üçüncüsü, kadinlar üç adim atlamada Edanur Akin; bronz madalya ile dünya üçüncüsü, erkekler 1500 metrede Oguz Türker; bronz madalya ile dünya üçüncüsü, erkekler 5000 metrede Alper Kilinç; bronz madalya ile dünya üçüncüsü oldu.

Birol Aydin: "Dünyanin zirvesindeyiz"

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Baskani Birol Aydin yaptigi açiklamada, "Özel sporcularimiz Fatma Damla Altin sampiyonada 1’inci olarak Istiklal Marsimizi tüm dünyaya dinleterek bayragimizi göndere çektirdi. Avrupa ve dünyanin en genç milli takimi olan Özel Sporcular Milli Takimiz, ülkemizi basari ile temsil etmektedir. Özel sporcumuz Fatma Damla Altin 400 metre engellide dünya sampiyonu olarak ülkemize ilk altin madalyayi kazandirdi ve bu kategoride ülkemize ilk altin madalya kazandiran sporcu oldu. Bugün baslayan sampiyonada altin madalya kazandiran Fatma Damla Altin’i, gümüs madalya kazandiran Mihriban Korkmaz’i, bronz madalya kazanan Eda Yildirim’i, Edanur Akin’i, Oguz Türker’i ve Alper Kilinç’i, antrenörlerimizi, kulüp yöneticilerimizi ayri ayri tebrik ediyorum. Her zaman bize inanan ve büyük destekleri olan, özel sporcularimizi bagrina basan Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’a, Gençlik ve Spor Bakanimiz Sayin Mehmet Muharrem Kasapoglu’na tesekkür ediyorum, ayrica bizlere sponsor destegi verenlere tesekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Özel Sporcular VIRTÜS Para Atletizm Dünya Sampiyonasi 13 Haziran Pazar günü yapilacak olan müsabakalar ile sona erecek.

Kaynak: İHA