Özel Sporcular Dünya Atletizm Sampiyonasi'nda Mücadele Ediyor

Özel Sporcular Spor Federasyonu Para Atletizm Milli Takimi, Polonya'da düzenlenen VIRTUS Dünya Atletizm Sampiyonasi'nda Türkiye'yi temsil ediyor.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonundan yapilan açiklamaya göre, 2020 Tokyo Paralimpik Oyunlari'na kota kazandiran sampiyona Bydgoszcz kentinde basladi.

13 Haziran'da sona erecek sampiyonanin kadrosunda özel sporcular Esra Bayrak, Mihriban Korkmaz, Fatma Damla Altin, Muhsine Gezer, Eda Yildirim, Edanur Akin, Oguz Türker, Alper Kilinç ve Emrah Öztürk yer aliyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen federasyon baskani Birol Aydin, sampiyonaya iliskin su degerlendirmelerde bulundu:

"Dünya Atletizm Sampiyonasi'nda hedefimiz, madalyalar alarak 2020 Tokyo Paralimpik Oyunlari'na yeni kotalar kazanmak, yeni destanlar yazmaktir. Atletizm takimimiz dünyanin en genç ve gelecek vadeden takimidir. Özel sporcularimiz Dünya Atletizm Sampiyonasi'nda madalyalar kazanmak, Istiklal Marsi'mizi okutmak ve bayragimizi en üstte göndere çektirmek için yarisacak. Her zaman bizim yanimizda olan ve bize inanan basta Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan'a, Gençlik ve Spor Bakanimiz Mehmet Muharrem Kasapoglu'na sükranlarimi sunuyorum."

Kaynak: AA