(ÖZEL) 'Anadolu'nun Yildizi' Sönüyor

Yillarca ’Anadolu’nun Yildizi’ olarak anilan Eskisehirspor’da altindan kalkilamayan borçlar ve yönetim krizi, kulübü kapanmaya götürüyor.

Kuruldugu tarihten itibaren Türkiye’de ve Avrupa’da önemli basarilara imza atan Eskisehirspor, son birkaç yildir milyonlarca liralik borçlarla bogusurken, baska bir krizle daha karsi karsiya kaldi. TFF 1. Lig’i yalnizca 1 galibiyetle tamamlayan ve küme düsen siyah kirmizili ekipte, geçen hafta yapilmasi planlanan Olaganüstü Seçimli Genel Kurul salt çogunluk saglanamamasi nedeniyle ertelenmisti. 11 Haziran Cuma günü çogunluk aranmaksizin gerçeklestirilecek genel kurulda, henüz kimse baskanliga adayligini açiklamadi. Mali krizin yaninda bir baskan adayi olmayisi, siyah kirmizili camianin akibeti konusunda endiselere yol açti. Genel kurul sonrasi baskan seçilememesi durumunda divan kurulu yönetimi geçici süreligine devralacak. Gerekli süre içerisinde de bir baskan adayi olmamasi halinde kulübe kayyum atanmasi bekleniyor.

“Camia bu islerden yoruldu”

Eskisehirspor camiasinin yillardir asamadigi borçlar nedeniyle direncinin kirildigini ve alacakli sporcularin da paralarini alabilmesi için kulübe destek olmasi gerektigini belirten Eskisehirspor Taraftarlar Birligi Baskani Murat Diri, “Insanlarin direnci büyük derecede kirilmis durumda. Mevcut yönetimler elinden geleni yapiyor ama para olmadigi zaman bunu asamayiz. Camia da yoruldu bu islerden. Alacakli sporcularin durumun vahametini anlamasi lazim artik. Bizler Eskisehirspor yasasin, sonuna kadar arkasinda olalim diyen insanlariz. Bu arma için mücadele eden insanlar varken Gaziantep ve kulüpler gibi kapanip gitmesinler. Kendi alacaklari da baki kalsin. Anadolu futbolunun öncüsü, Anadolu yildizi payesini almis tek kulüp. Bugün Eskisehirspor denilince sadece Eskisehir’in takimi degildir bu. Bütün sehirlere gittiginiz zaman Eskisehirsporlu insanlari görürsünüz” ifadelerini kullandi.

“Alacaklilar imza vermezse lige eksi 30 puanla baslayacagiz”

Genel kurul sonrasi transfer tahtasi açilmazsa Eskisehirspor’un TFF 2. Lig’e eksi 30 puanla baslayacagini vurgulayan Diri, “Iyi bir divan heyeti olusturarak alacaklilardan imza toplamayip transferi açmaya çalisacagiz. Eger imza vermezseler zaten lige eksi 30 puanla baslayacagiz. TFF’ye Esame listesi veremeyiz, çünkü elimizde kadro yok. Lisans da çikartamiyoruz, alt yapiya transfer de yapamiyoruz. Böyle giderse kayyum kulübü kapatir, alacaklilar da mahkemeye gider. Dernekler Kanunu’nda hiçbir hak talep edemezler. Taraftar olarak bizim ödeyebilecegimiz bir para yok. Biz onlarin parasi ödensin diye takimi Süper Lig’e çikartmaya çalisiriz. Bizler paralarini silin de demiyoruz ama imkân verin de ödeyelim” seklinde konustu.



“Eskisehirspor tarihinin en kötü günlerini yasiyor”

Kulübün tarihinin en kötü günlerini yasadigina ve kapanma noktasina geldigine deginen Eskisehirspor taraftar grubu Altes Tribün Lideri Erkan Koca, “Eskisehirspor oldukça kötü bir durumda. Son 5 yildir bu kötü durumlarla ugrasiyoruz. Eskisehirspor tarihinin en kötü günlerini yasiyor. Bu girdaptan çikmak için tüm sehrin mücadele etmesi gerekiyor. Bu kulüp Eskisehir’in en büyük markasi. Bu yüzden kimse duyarsizlik göstermemelidir. Bu sekilde devam edersek maalesef ki bu ligden de düsecegiz. Üzülerek söylüyorum ki Eskisehirspor kapanma noktasina gidecek. Sehrin ruhunu bir yerde toplayip, bu takimi birkaç yil içerisinde Süper Lig’e çikartmamiz gerekiyor” diye konustu.



“Baskan adayi çikartamazsak maalesef kayyum sürecine geçilecek”

Kulübe kayyum atanmasi durumunda kapanma sürecinin baslayacaginin altini çizen Koca, “Bu mevcut baskanla olabilecek bir durum degil. Bir üst lige çikmak istiyorsak bütün sehrin birlik olup, güzel bir baskan çikartmak gerekiyor. 25-30 milyon lira bir sezon para harcamak gerekiyor. Cebinden harcasin demiyoruz. Kaynaklarla, sponsorlarla ve belediyelerle bu isi halletmek gerekiyor. Bence aday çikmayacak ve divan kurulu bu isin üstesinden gelmeye çalisacak. Bundan sonraki süreçte de baskan adayi çikartamazsak maalesef ki kayyum sürecine geçilecek. Bazi arkadaslar kayyumun borç ödeyecegini düsünüyor ama öyle bir sey yok. Kayyum Eskisehirspor’un kapanisini baslatir. Herkes elini tasin altina koymak zorunda. Yoksa kötü günler bizi bekliyor. Eskisehirspor’un kapanisa dogru sürüklenme süreci baslamistir diye düsünüyorum” dedi.

Kaynak: İHA