Ozan Kabak'tan Wembley Mesaji Açiklamasi 'Wembley, Kupa Kaldirmanin Adresi'

A Milli Takim’in genç oyuncusu Ozan Kabak, Avrupa Sampiyonasi öncesi finalin oynanacagi Wembley Stadyumu ile ilgili “Wembley Stadi kupa kaldirmanin adresi. Insallah tekrar ayak basariz” dedi. Genç stoper, kariyer hedefiyle ilgili olarak ise Premier Lig ve BundesLiga’da forma giymek istedigini belirtti.

A Milli Futbol Takimi Avrupa Sampiyonasi öncesi hazirliklarini Almanya’da yaptigi kamp ile noktaladi. Ay-yildizli ekipte sezonu Ingiltere ekiplerinden Liverpool’da tamamlayan genç oyuncu Ozan Kabak, Avrupa Sampiyonasi ve milli takim ile ilgili Ihlas Haber Ajansi’na özel açiklamalarda bulundu. Ilk olarak millilerin Antalya’da baslayan ve Almanya’da tamamlanan kamp dönemiyle ilgili konusan Ozan Kabak, “Uzun bir kamp oluyor. Simdiden bazi arkadaslarimiz için 3 hafta oldu. Antalya’da kendi memleketimiz oldugu için daha rahattik ama Almanya’da çok güzel bir yere geldik. Çalismalarimiz çok iyi gidiyor. Italya maçina konsantre olmus durumdayiz. Rakibi enine boyuna analiz ettik. Kendi taktigimize göre antrenmanlar yaptik. Çok heyecanliyiz. Sürekli kendi aramizda da konusuyoruz. Turnuva ve Italya maçi hakkinda. Italya maçini iple çekiyoruz. Biz mesela kendi aramizda konustugumuzda büyük maçlara nasil konsantre oldugumuzu nasil iyi maçlar çikardigimizi konusuyoruz. Fransa maçi olsun Hollanda maçi olsun. Büyük maçlari aslinda çok iyi oynayan bir takimiz. Ayni zamanda çok genç bir takimiz. Herkes çok genç ve Avrupa’da oynayan birçok futbolcumuz var. Bunlar da bir avantaj Italya maçi için. Çogu futbolcumuz Italya liginde oynayan oyunculari. Onlar da görüslerini bizimle paylasiyor. Çok heyecanliyiz” diye konustu.



“ITALYA NE KADAR TEHLIKELI BIR TAKIM OLDUGUMUZUN FARKINDA”

Italya Milli Takimi’nin ay-yildizli ekibi ciddiye aldiginin altini çizen genç savunma oyuncusu, “Merih, Hakan, Mert ve Kaan hepsi Italya’dan geliyor sonuçta. Merih kendi takim arkadaslarini anlatiyor. Bonucci, Chiellini Hakan olsun Mert olsun onlarin takimlarinda da oynayanlar var. Onlar anlatiyorlar biz de dinliyoruz. Fransa, Hollanda ve Norveç maçlarini hepsini izlediler. Italyanlar da izledi. Onlar da bizim ne kadar tehlikeli bir takim oldugumuzun farkinda. Ben öyle düsünüyorum. Tam konsantre ile kendi evlerinde bizi yenmek için çikacaklardir. Bizi çok ciddiye aliyorlardir bence” degerlendirmesini yapti.

“BAKÜ’DE TÜRK SEYIRCILERIN YOGUN OLACAGINI DÜSÜNÜYORUM”

EURO 2020 A grubunda Bakü’de oynayacaklari 2 müsabakanin taraftar açisindan iyi olacagina deginen Ozan Kabak, “Bence çok olumlu olacak. Biz yaklasik bir buçuk senedir taraftarsiz oynuyoruz. Son hafta Premier Lig’de taraftar vardi. Apayri bir atmosfer oluyor. Hem taraftarlar hem biz futbolcular bu atmosferi çok özeldik. Özellikle Bakü’de Türk seyircilerin yogunlukta olacagini düsünüyorum. Çok güzel maçlar olacagini düsünüyorum. Insallah hem kendimizi hem de taraftarlari mutlu ederiz” dedi.



“TAKIMDA HERKES BIRBIRINE SAYGI DUYUYOR VE ÇOK EGLENIYORUZ”

Kirmizi-beyazli takimda arkadasligin çok iyi oldugunu belirten Ozan Kabak su ifadelere yer verdi:

“Takim içindeki arkadaslik çok iyi. Disardan da belli oluyordur. Yaslarimiz birbirine çok yakin. Çogu futbolcu burada ümit millide yan yanaydi. Karakter olarak da çok iyi bir takimiz. Kimsenin bir egosu yok. Herkes birbirine çok saygi duyuyor ve çok da egleniyoruz. Yoksa uzun kamp dönemi olacak simdiden 3 hafta oldu böyle olmasa zaten çekilmez.”

“HER ZAMAN BIRBIRIMIZIN ARKASINDAYIZ”

Ozan Kabak, A Milli Futbol Takimi’nin mevcut savunma oyuncularini degerlendirerek, “Taraftar için güzel bir güven duygusu oldu. Hepimiz Avrupa’nin önemli liglerinde oynuyoruz. Önemli maçlar çikartiyoruz. Ayni zamanda birbirimizi de destekliyoruz. Her zaman birbirimizin arkasindayiz. Kendi aramizda Çaglar, Merih ben sürekli konusuyoruz. Nasil daha iyi olabiliriz. Neler yapabiliriz. Italya’da Ingiltere’de nasil oynaniyor. Birbirimizle de sürekli iletisim halindeyiz. Birbirimizi daha da ileri götürme pesindeyiz” ifadelerine yer verdi.

“TÜRK FUTBOLUNU TEMSIL ETMEK GÜZEL”

Premier Lig’de Liverpool formasiyla ilk maçinda milli futbolcular Çaglar ve Cengiz’e karsi oynadigi mücadeleye deginen milli oyuncu, “Maçtan önce de konusmustuk. Ilk maç onlarla olacak diye. Soyunma odasinda da konustuk. Sahada konustuk. Güzel duygular. Hangi arkadasim olursa olsun fark etmez. Avrupa’nin bir kösesinde onlarla bir maça çikmak farkli formalari giymek çok enteresan ama bir anlamda güzel. O maçin kritigini yapmak forma degismek hem de Türk futbolunu temsil etmek çok güzel. Umarim ilerde birçok arkadasimiz kardesimiz Avrupa’nin önemli liglerinde forma giyer. Bizim duygularimizi onlar da duyar” açiklamalarina yer verdi.

“PREMIER LIG VEYA BUNDESLIGA’DA OYNAMAK ISTERIM”

Kariyerini Premier Lig veya Bundesliga’da devam ettirmek istedigini aktaran Ozan, “Bu aslinda bir tamamen kader planlamasi isi. Ben Galatasaray’da 18 yasinda Sampiyonlar Ligi’nde oynadim. Ondan sonra Almanya’da Stuttgart, Schalke’de oynadim. Yine tekrar Sampiyonlar Ligi oynadim. Aslinda yasina bakinca 3 ligde oynadim. 10’a yakin Sampiyonlar Ligi maçi oynadim. Simdi Avrupa Sampiyonasi var. Genç yasta bunlar önemli tecrübeler. Ben mutluyum, gururluyum. Bundan sonra da kariyer planlamam devam edecek. En iyi sekilde oturup en iyi lige en iyi takima kariyerimi devam ettirmeye çalisacagiz. Premier Lig ve Bundesliga bana çok sey katti. Su an net bir sey söyleyemem ama Premier Lig veya Bundesliga’da kariyerimi devam ettirmek isterim” seklinde konustu.



“UMARIM DAHA BIRÇOK FUTBOLCU PREMIER LIG’DE FORMA GIYER”

Genç futbolcu, Premier Lig’de oynayan milli oyuncu sayisinin artmasiyla ilgili de konusarak, “Bizim oyuncularimiz bence dünyanin her takiminda her liginde forma giyebilecek kapasiteye sahip. Türk futbolcusu özelinde konusmak gerekirse. Premier Lig belki dünyanin en iyi ligi. Bizde o kapasite var. Bunu da gösterdik. Çaglar, Cengiz, Cenk Okay hepimiz gösterdik. Umarim daha birçok futbolcu forma giyer” degerlendirmesini yapti.

“WEMBLEY TAM KUPA KALDIRMANIN ADRESI”

EURO 2020 finalinin Wembley Stadyumu’nda oynanacak olmasi ile ilgili de görüs belirten Ozan Kabak, “Wembley tam kupa kaldirmanin adresi. Her sene FA Cup olsun yari finaller ve finaller orada olacak. Çaglar ile de konustuk tebrik ettik. O da FA Cup kaldirdi. Ilk Türk mü oldu bilmiyorum ama çok sevinçliyiz onun adina da. Insallah tekrar ayak basariz” ifadelerini kullandi.

“ÇAGLAR VE BEN RIDVAN’A YOL GÖSTERIYORUZ”

Takim arkadasi Ridvan Yilmaz’in kendisine Avrupa ligleri ile ilgili sorular yönelttiginin altini çizen Kabak, su ifadelere yer verdi:

“Ridvan ile zaten burada çok konusuyoruz. Hem karakter olarak hem futbol olarak çok üst düzey olabilecek bir insan. Sürekli konusuyoruz. O da merakli. Nasil oldu nasil olacak diye. Ben Çaglar ona sürekli yol gösteriyoruz. Dogru düsünüyor bence. Avrupa’da Premier Lig’den önce baska bir takimla baska bir ligde forma giyip oraya gitmesi onun için daha iyi olabilir.”

“FORVETLERI 2, 3. DAKIKADAN SONRA HISSETMEYE BASLARIM”

Rakip takimlarin hücumculari ile ilgili analizler yaptiklarini vurgulayan 21 yasindaki stoper, “Hocalarimiz onlarla ilgili bize kagitlar verdi. Bakinca her takimin forvetlerini ve önemli oyuncularini taniyoruz. Çogunu taniyoruz. Ayni liglerde forma giyiyoruz. Tabi onun da analizini ayri ayri yapacagiz. Oynarsam forvetleri 2-3. dakikadan sonra hissetmeye baslarim. Izlemekten daha ziyade oynamakla alakali bir sey bu. Izlemek de tabi yardim eder ama oynayinca ayni havayi soluyunca biraz daha o havaya giriyorsun” açiklamasini yapti.

“TRANSFER TURNUVADAN SONRA KONUSULUR”

Kulübü Schalke’de kalip kalmayacagi ile ilgili yöneltilen soruya ise Ozan Kabak, “Zor bir soru. Schalke’de güzel günlerim geçti ama çok talihsizlik de yasadim ama bana çok sey katti. Edindigim her tecrübe geri kalan hayatimda yanimda olacak. Kalsaydim kümede kalir miydi bu apayri bir konu. Tartisilacak bir konu degil bence. Kader kismet beni Liverpool’a götürdü. Orda çok daha ayri güzel duygular yasadim güzel tecrübeler edindim. Demek ki kader böyleymis. Bundan sonra ne olacagini ben de bilmiyorum. Su an tamamen milli takima konsantreyim. Bu turnuvadan sonra oturup konusulur. Daha ortada bir sey yok” yanitini verdi.

“TÜRK HALKINI GURURLANDIRMAK IÇIN ELIMIZDEN GELENI YAPACAGIZ”

Türk halkinin gerek stada gelerek gerekse ekran basinda dualarla kendilerine destek olmalarini isteyen Ozan Kabak, açiklamasini su ifadelerle tamamladi:

“Su ana kadar Türk halki bizim arkamizda oldu gerçekten. Avrupa Sampiyonasi elemelerinde, Dünya Sampiyonasi elemelerinde. Hatta kötü geçse bile Uluslar Ligi’nde yanimizda oldular arkamizda durdular. Bundan sonra da Italya’da Bakü’de bizi desteklemeye geleceklerdir. Olmasa bile ekran basinda dualariyla bizlerle birlikte olacaklardir. Biz de onlari gururlandirmak için elimizden geleni yapacagiz. Bu bayragin agirligi çok fazla. Dualariyla ve izleyerek insallah bizi desteklemeye devam ederler.”

(Bora Akyol - Bozhan Memis/IHA)

Kaynak: İHA