MKE Ankaragücü Kulübünün Baskan Adayi Faruk Koca, Projelerini Anlatti Açiklamasi

'Ankaragücü'nün en kisa sürede tekrar Süper Lig'e çikip Avrupa'ya gidecek ve sampiyonluga oynayacak bir yerde olmasi için çok ciddi çaba içerisinde olacagiz'.

MKE Ankaragücü Kulübünün yarin yapilacak olagan genel kurulunda baskan adayi olan Faruk Koca, "Ankaragücü'nün en kisa sürede tekrar Süper Lig'e çikip Avrupa'ya gidecek ve sampiyonluga oynayacak bir yerde olmasi için çok ciddi çaba içerisinde olacagiz." dedi.

JW Marriott Ankara Otel'de MKE Ankaragücü Kulübü Baskani Fatih Mert'le basin toplantisi düzenleyen Koca, hedeflerini anlatti.

Faruk Koca, kongreye sunacagi listenin elini tasin altina sokacak isimlerden olusacagini anlatarak, sunlari kaydetti:

"Ankaragücü'nün en kisa sürede tekrar Süper Lig'e çikip Avrupa'ya gidecek ve sampiyonluga oynayacak bir yerde olmasi için çok ciddi çaba içerisinde olacagiz. Listemizdeki arkadaslarimiz çok ciddi ticari insanlar. Yarin arkadaslarimizla beraber delegelerimizin teveccühüyle seçildigimizde yogun bir çabanin bizi bekledigini biliyoruz. Sportif basari kulübün genel yönetimiyle direkt orantilidir. Finansal sorunlar tamamen çözülmedi, sportif faaliyetleri yok edecek boyutu çözüldü. 20 ay önce aci bir tabloyla karsi karsiyaydik. 3 yil içinde kulübün bütün faaliyetleri noktalanacak durumdaydi. 110 yillik kulübü ayakta tutma mücadelesi verdik. Federasyon baskanimiz defalarca söyledi, 'Bunu nasil basardiniz?' diye. Ben sunu net söylüyorum, Ankaragücü'nün artik önü açik. Tek üzüldügümüz TFF 1. Lig'de mücadele etmek. Ankaragücü'nün gelecegini tehlikeye atacak hiçbir seye müsaade etmeyiz. Ankaragücü bütün yöneticilerinden büyük bir kulüptür."

MKE Ankaragücü'nü bir daha küme düsme korkusu yasayan bir takim olmaktan çikaracaklarini ve maddi sorunlardan kurtarmak için mücadele edeceklerini dile getiren Koca, "Bu kulüp hak ettigi basariyi bugüne kadar elde edemedi. Yarin kongre salonunda da sözümü tekrarlayacagim, asla ve asla Ankaragücü hak ettigi yere ulasana kadar sevinmeyecegim. 'Ankaragücü ligde kaldi' denildigi zaman bile tehlikenin devam ettigini söyledim. Hakli çikmaktan da üzgünüm. Ne kadar müdahale etmek istesek de kurtaramadik. Bir daha Ankaragücü camiasinin bu travmayi yasamamasi için elimden geleni yapacagim. Ankaragücü tekrar bu duruma gelecekse lige çikmasin. Bu travmayi camiamiza bir daha yasatmamak için buradayiz. " ifadelerini kullandi.

Seçilmeleri durumunda 11 Haziran itibariyla yeni teknik direktör ve futbolcular için açiklamalarda bulunacaklarini aktaran Koca, sözlerine söyle devam etti:

"Biz her zaman kamuoyunun bildigi isimlerle çalistik. Burada hocam incinmez insallah, Fuat Çapa'dan sonra Okan Buruk'u davet ettim. Abdullah Avci'yla görüsmek için tesebbüste bulundum. Biz Türkiye'de isim yapmis hocalari takima getirmek için çalistik. Hangi aday seçilirse seçilsin 1 ay içinde 90 milyon lira para bulmak zorunda. Hala geçmis dönemden kaynaklanan ve davasi 2 milyon 200 bin avro olan dosyamiz var. Ceza ödeyecegiz. Yüzde 22 stopajini da ödeyecegiz transferi açmak için. Futbolcularimiza 30 milyon lira civarinda ödememiz var. 1 ay içinde 90 milyon lira, 1 yil içinde de 150 milyon lira kulübe katki saglayacak bir tabloyla çikilmasi gerekir. Bu yükün altindan kalkacak bir tabloyla delegenin karsisina çikacagiz."

20 aylik yönetim döneminde 23 milyon avro ceza ödeyerek 3 kere transfer yasagini kaldirdiklarini hatirlatan Koca, "O cezalari ödemek zorunda olmasaydik sampiyonlugun en güçlü adaylarindan olacak bir kadro kurardik. A takimi hak ettigi yere tasirken altyapiyi da güçlendirmemiz lazim. Çok yüksek ücretlerle yabanci oyunculara ödeme yapiyoruz. 160 bin avro ödemedigimiz isin 2 milyon 380 bin avro ceza ödedik. Bizim yönetimimizden kaynaklanan bir tane FIFA'lik dosyamiz yok. Tekrar Süper Lig'e çikmaya odaklandik. Buna göre programlarimizi yaptik. Hak ettigimiz bu basariyi gerçeklestirecegiz." degerlendirmesinde bulundu.

Futbolculara bütün prim ödemelerini de yaptiklarini vurgulayan Koca, ekonomik durumla ilgili sunlari belirtti:

"20 aylik dönemde TFF'den ve yayinci kurulustan bir kurus alamadik. Süper Lig'de Ankaragücü'nün 80 milyona yakin geliri var ama bu paranin bir kurusunu kullanamadik. Hepsi borçlardan dolayi temlikli. Ankaragücü'nün bu duruma gelmesinin en önemli kaynagi disaridan aldigi sponsorluk ve borçlanmadir. Bizim yönetimimiz 165 milyon lira bagis aldi. Süper Lig'de belki Fenerbahçe hariç bu kadar bagis alan kulüp yok. Biz bu kaynaklari Ankaragücü yasasin kullandik. Basarili olsun diye kullanamadik. Yasatmak için kullandik. 380 milyon liraya yakin borç bulundu. Hala yasamak için 150 milyon lira lazim. Daha sonra basari odakli program yapabiliyoruz."

Hedef küçültmek istemediklerini dile getiren Koca, "Ankaragücü tekrar Süper Lig'e çikip düsecekse böyle bir yapilanma içinde olmayacagiz. Bir daha çikarsak bu travmayi yasamamak için bütün yapilanmayi yapacagiz. Ilk hedefimiz tabii ki Süper Lig. Orada kalici olmak lazim. Artik olmayacak bir sey degil. 2 yil içinde sampiyonlugu zorlayacak bir takim olabiliriz. Hatayspor böyle basari elde etti. Neredeyse Avrupa'ya gideceklerdi. Olmaz diye bir sey yok. Insallah bu hedefe ulasacagiz. Ankaragücü'ne kambur olmaya degil destek olmaya geliyoruz." diye konustu.

Stat konusuna da deginen Faruk Koca, "Bizim dönemimizde stat biter mi bilmiyorum ama baslanacak. Sunu bilin ki statla beraber etrafinda spor merkezi seklinde olmasini istiyoruz. En önemli projelerimizden biri bu." dedi.

Süper Lig'e çikildiginda MKE Ankaragücü'nün borcunun olmamasi gerektigini vurgulayan Koca, "Mali külfetle hak ettigi yere gelmesi mümkün degil. Bir daha bu kulübün bu hale gelmemesi için önlemler alinmali. Kim gelirse gelsin Ankaragücü herkesten büyüktür." diyerek sözlerini tamamladi.

Mevcut baskan Fatih Mert ise yönetim kurulu karariyla Koca'yi aday gösterdiklerini anlatarak, sunlari kaydetti:

"Ekonomik anlamda kazanimlarin kaybedilmemesi ve kulübümüzün daha ileriye tasinmasi amaciyla en uygun adayin kendisinin olacagini düsündük. Tüm arkadaslarimla beraber maddi ve manevi olarak yanindayiz."

Kaynak: AA