'Milli Okçular Bulusmasi' Gerçeklestirildi

Okçuluk Milli Takimi, Dünya Etnospor Konfederasyonu Baskani Bilal Erdogan, Okçular Vakfi yöneticileri ve Türkiye Okçuluk Federasyonu Baskani Abdullah Topaloglu ile bir araya geldi Bilal Erdogan:'Ülkemiz okçulukta bir yükselis içinde. Yasemin ve Mete, olimpiyat kotasini aldi. Temmuz ayinda ülkemizi insallah en iyi sekilde temsil edecekler'

Okçuluk Milli Takimi, Dünya Etnospor Konfederasyonu Baskani Bilal Erdogan, Okçular Vakfi Mütevelli Heyeti ve Beyoglu Belediye Baskani Haydar Ali Yildiz ve Türkiye Okçuluk Federasyonu Baskani Abdullah Topaloglu ile bir araya geldi.

Okmeydani'nda bulunan Okçular Vakfi'ndaki "Milli Okçular Bulusmasi"nin ardindan basin mensuplarina açiklamalarda bulunan Bilal Erdogan, "Ülkemiz okçulukta bir yükselis içinde. Yasemin ve Mete, olimpiyat kotasini aldi. Temmuz ayinda ülkemizi insallah en iyi sekilde temsil edecekler. Bugün burada federasyon baskani ve Okçular Vakfi baskanimiz ile birlikte bütün milli takimi agirladik. Hem onlari motive etmeye çalisiyoruz hem de onlari dinlemek istiyoruz." ifadelerini kullandi.

Milli sporculari agirlamaktan onur duydugunu belirten Haydar Ali Yildiz ise "Kardeslerimizin elde ettikleri basarilarla en büyük gururu yasayacagiz. Maddi, manevi desteklerimiz okçularla birlikte olacak. Tokyo'da onlarin gögsündeki bayragimiz iftihar sebebimiz olacak. Her sey onlarin basarilari için." seklinde konustu.

Bulusmadan ötürü Erdogan ve Yildiz'a tesekkür ederek konusmasina baslayan Abdullah Topaloglu da sunlari kaydetti:

"Okçular Vakfi'nin bugünkü daveti sporcularimiza büyük moral ve motivasyon sagladi. Sporcularimiz Tokyo'da mutlaka ülkemizi en iyi sekilde temsil edecek. Yine burada altin madalyalari ile birlikte bulusacagiz."

- Millilerin hedefi Tokyo'da altin madalya

Antalya'da düzenlenen Açik Hava Avrupa Okçuluk Sampiyonasi ve 2020 Tokyo Olimpiyatlari Kitasal Kota Turnuvasi'nda olimpiyatlara katilma hakki elde eden milli okçu Mete Gazoz, altin madalya hedefledigini söyledi.

Bulusmadan ötürü duydugu mutlulugu dile getiren Mete Gazoz, "Tokyo'daki hedefimiz altin madalya. Çalismalarimiz o yönde. Insallah 47 gün sonra altin madalyamizla buraya tekrardan gelecegiz." diye konustu.

Olimpiyatlara kota alan bir diger milli sporcu Yasemin Ecem Anagöz de "Ülkemize altin madalyayla dönmeyi çok istiyoruz. Sekiz senedir takim arkadaslarimla beraber dogru sekilde çalisarak sonuçlar elde etmeye basladik. Daha da iyi sonuçlarla dönecegimize inaniyoruz." ifadelerini kullandi.

2020 Tokyo Paralimpik Oyunlari'na katilmaya hak kazanan milli sporcu Bahattin Hekimoglu ise "Paralimpik oyunlarda elimden gelen her seyi yapacagim. Altin madalyayi ülkemize getirmek için var gücümle çalisacagim." degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA