Kulüpler Birligi Vakfi, Türkiye Futbol Federasyonundan Çesitli Konularda Talepte Bulundu

Kulüpler Birligi Vakfi, Türkiye Futbol Federasyonundan (TFF) çesitli taleplerde bulundu.

Vakfin Twitter hesabindan yapilan paylasimlarda Kulüpler Birligi, yayinci kurulus ile 2020-2021 ve 2021-2022 sezonuna dair ana sözlesmede yer alan yükümlülüklerinin tamamen yerine getirilmesi, bu konuda herhangi bir pazarlik yapilmamasi, yükümlülüklerin yerine getirilmedigi takdirde ise teminat/garanti mektuplarinin geri çagrilmasi dahil hukuki yollarin kullanilmasi yönünde talebini TFF'ye iletti.

Süper Lig'de 2021-2022 sezonu için birinci ve ikinci transfer döneminin bitis tarihlerinin Avrupa liglerindeki transfer dönemi bitis tarihlerinden bir hafta sonra sona erecek sekilde yeniden düzenlenmesi konusundaki talebin de federasyona iletildigi kaydedildi.

Vakif ayrica gelecek sezonlardan itibaren Türkiye Kupasi'nin açik kanaldan yayimlanma zorunlugunun kaldirilmasi için gerekli girisimlerin yapilmasini istedi.

Kulüpler Birligi ayrica giderek büyüyen futbol gelirlerine ragmen ayni oranlarda artirilmayan isim hakki paylarinin eski oranlarina çikarilmasi hususunda girisimlerde bulunulmasi yönünde talepte bulundu.

Yakin zamanda organize edilecek E-Spor Lig ve turnuvalarinda kullanilmak kadiyla EA Sports'a bildirilmek üzere Süper Lig isim ve logosunu kullanma hakkinin, bununla birlikte diger mobil aplikasyon ve oyunlarda kullanilmak üzere Süper Lig isim ve logosunu kullanma hakkinin Kulüpler Birligine de verilmesi talebini TFF'ye ulastirdi.

Vakif, bilet satis hususunda anlasma yapilan firmadan, ihtiyaç duyulan yasal zemin olusturularak üye bilgilerinin taraftari oldugu takim ile paylasilmasini saglamasi, ayni zamanda gelecek sezondan itibaren geçerli olacak sekilde dinamik ücret uygulamasina uygun gerekli altyapiyi olusturulmasini istedi.

Kaynak: AA