Kovid-19 Panigi Yasayan Ispanya Milli Takimi'nda Futbolcularin Asilanmasi Karari Alindi

Teknik direktör Luis Enrique, iki oyuncuda Kovid19 tespit edilmesinin ardindan 11'i 21 yas alti milli takimindan olmak üzere 17 futbolcuyu kampa çagirdi.

2020 Avrupa Futbol Sampiyonasi'nda (EURO 2020) ilk maçini 14 Haziran'da Isveç'e karsi oynayacak olan ve simdiye kadar 2 futbolcusunda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakasi tespit edilen Ispanya Milli Takimi'nin bugün asilanacagi bildirildi.

Ispanya Milli Takimi'ndaki futbolculardan 6 Haziran'da Sergio Busquets ve dün Diego Llorente'nin Kovid-19 testlerinin pozitif çikarak kamptan uzaklastirilmalari, EURO 2020'nin baslamasina kisa bir süre takimda gerginlik olusturdu.

Bu zamana kadar yas sirasi gelmedigi için Kovid-19 asisi olmayan futbolcularin, çikan iki vakanin ardindan asi olmasina karar verildi.

Kültür ve Spor Bakanligi ile Ispanya Futbol Federasyonunun (RFEF) girisimleri sonrasinda Saglik Bakanligi, milli futbolculara ve beraberindeki kafileye Kovid-19 asisi yapma karari aldi.

Madrid'de RFEF'e ait tesislerde kampta olan milli takim kafilesinin Silahli Kuvvetlere bagli saglik ekipleri tarafindan asilanacagi belirtildi.

Ispanyol basini, futbolcularin genç yasta olmalarindan dolayi iki asamali olan Pfizer veya Moderna asilarinin yapilacagi bilgisini paylasti.

Asilarin bazi kisilerde bas agrisi, halsizlik gibi yan etkilerinin oldugu hatirlatilirken, futbolcularda asidan kaynaklanan olasi bir performans düsüklügü riskinin alinacagi iddia edildi.

Ayrica, Busquets'ten iki gün sonra Kovid-19 testi pozitif çikan Llorente'nin sahadaki toplu antrenman disinda Busquets ile bir yakinliginin olmadigi, farkli odalarda kalip ve farkli arkadas gruplari oldugu belirtildi.

Ispanya Milli Takimi'nda futbolculara her gün PCR testi yapilirken, vaka sayilarinin çok daha fazla artmasi halinde Ispanya'nin EURO 2020'den men edilme riski oldugu kaydedildi.

Teknik direktör Luis Enrique, her olasiligi düsünerek, Raul Albiol, Rodrigo Moreno, Carlos Soler, Brais Mendez, Pablo Fornals ve Kepa Arrizabalaga disinda 21 yas alti milli takimdan 11 futbolcuyu bugün kampa çagirdi.

Söz konusu futbolcularin, Alvaro Fernandez (Huesca), Oscar Mingueza (Barcelona), Juan Miranda (Real Betis), Alejandro Pozo (Eibar), Marc Cucurella (Getafe), Martin Zubimendi (Real Sociedad), Gonzalo Villar (Roma), Brahim Diaz (Milan), Bryan Gil (Eibar), Javi Puado (Espanyol) ve Yeremy Pino (Villarreal) oldugu açiklandi.

Ispanya Milli Takimi'nda Diego Llorente ve Sergio Busquets'in yerlerini kimin alacaginin 14 Haziran'daki Isveç maçindan bir gün önce belirlenebilecegi kaydedildi.

Kaynak: AA