Kayserispor Türk Futbolcu Transfer Edecek

Kayserispor Futbol Direktörü Ali Naibi, yeni sezon için Türk futbolcu transfer etmeyi planladiklarini söyledi. Sari Kirmizililar, Manuel Fernandes ile de yeni sezonda çalismayi düsünüyor.

Kayserispor Futbol Direktörü Ali Naibi, “Ülkemizde hiçbir sey planli programli devam etmiyor. Önümüzde flu bir durum var. Yabanci sayisinin ne olacagina halen vakif degiliz. Elimizde 18 yabanci futbolcumuz var. Geçen seneki gibi mi olacak yoksa 8+6 sisteminde mi olacak henüz belli degil. Tabi biz her iki duruma göre de hazirligimizi yapiyoruz. Ama kesin olan bir sey var ki, takimdaki Türk oyuncu sayisini artirmamiz gerekiyor. Bu sinir degisse de degismese de kaliteli Türk oyuncu kadromuza katmaliyiz. Yabanci siniri degismese de Kayserispor’un yerli oyuncuya ihtiyaci var. Dogan Alemdar geçen sene çikis yapan oyuncumuz. Talipleri var. Bizleri arayanlar var. Emre’den de büyük beklentiler var. Genç kaliteli bir oyuncu. Önceliklerimizden birisi bu oyuncularimizdan maksimum derece fayda saglamak. Takima tam adapte etmek. Ama öyle bir teklif gelir ki, reddedemezsiniz. Belki de transfer olacak, gidecegi kulüp de 1 yilligina bize kiraya verip daha da olgunlasmasini isteyebilir. Hem kulübümüz için hem de futbolcularin kariyerleri için dogru olan karari verecegiz. Ancak su an itibariyle bu futbolcu kardeslerimiz ile yolumuzu ayirmayi düsünmüyoruz. Çok iyi bir teklif gelirse de bunu da elimizin tersiyle itmeyiz” dedi.

Bernard Mensah, Silviu Lung, Pedro Henrique gibi futbolcularin kalip kalmayacagi yönünde de fikir beyan eden Ali Naibi, “Dönem dönem, bazilari sürekli olmak üzere sahada Kayserispor’a hizmet etti. Eger ki bu oyuncularimizin yerini daha iyi sartlarda doldurabiliyorsak teklifleri degerlendirebiliriz” dedi.

Manuel Fernandes ve Wilfried Kanga ile ilgili olarak da konusan Ali Naibi, “Futbolcularin menajerleri ile görüsüyorum. Burada neden istenilen performansi sergileyemediklerini saptamaya çalisiyorum. Burada neler yasadiklarini anlamaya çalisiyorum. Bunlari analiz ettikten sonra ilk etap kampimizda hepsinin bir sansi olacaktir. Ama sartlar belli olduktan sonra bazilari ile yollari ayiracagiz” cümlesi kurdu.

(Yüksel Yikilmaz /IHA)

Kaynak: İHA