Kadin Güres Milli Takimi, Tokyo 2020 Hazirliklari Için Bolu'da Kampa Girdi

Kampi ziyaret eden Bolu Valisi Ahmet Ümit: 'Amacimiz, ulusal ve uluslararasi müsabakalarda ülkemizi temsil eden milli sporcularimizin Bolu'da en iyi imkanlarla hazirlanmalarini saglamaktir'.

Kadin Güres Milli Takimi, 2020 Tokyo Olimpiyatlari hazirliklari kapsaminda Bolu'da kampa girdi.

Bolu Aladag Kamp Egitim Merkezi'nde teknik direktör Efrahim Kahraman gözetiminde çalismalara baslayan kadin milli güresçiler Evin Demirhan ve Yasemin Adar, günde çift antrenman yaparak hazirliklarini sürdürüyor.

Vali Ahmet Ümit ile Gençlik ve Spor Il Müdürü Serafettin Çilkara da kampi ziyaret ederek sporculara çiçek verdi, baklava ikram etti.

Çalismalar hakkinda Kahraman'dan bilgi alan Ümit, güresçilere 2020 Tokyo Olimpiyatlari'nda basari diledi.

Vali Ümit, yaptigi açiklamada, "Amacimiz, ulusal ve uluslararasi müsabakalarda ülkemizi temsil eden milli sporcularimizin Bolu'da en iyi imkanlarla hazirlanmalarini saglamaktir. Bolu, havasi ve dogasiyla spor takimlarina çok iyi geliyor. Ilimizde kamp yapan sporcular ve takimlar, gittikleri turnuvalardan madalya ve basarilarla dönünce bizler de onlari Bolu'da misafir etmekten daha büyük onur duyuyoruz. Aladag Kamp Egitim Merkezi de önemli tesislerimizden birisi." diye konustu.

Güres sporunun Türkiye için önemine de deginen Vali Ümit, söyle devam etti:

"Halkimizin güres sporuna bakisi çok daha farkli çünkü güres ata sporumuz. Sizler de burada, bu topraklarda kamp yaparak bu olumlu etkileri müsabakalara yansitacak ve bayragimizi Tokyo'da göndere çektirerek, hep birlikte gururla Istiklal Marsi'mizi okuyacagiz. Bolu, güresçilerimizin de evidir ve basarilarin baslangiç noktalarindandir."

Vali Ümit, daha sonra tesiste incelemelerde bulunarak Çilkara'dan bilgi aldi.

Kaynak: AA