Izmir'e Sampiyonluk Getirdiler

Yasar Üniversitesi Satranç Takimi, çevrim içi olarak düzenlenen Türkiye Üniversitelerarasi Çevrimiçi Satranç Turnuvasina damga vurdu. 22 üniversiteden 102 sporcunun katildigi erkekler kategorisinde, ayni zamanda milli takim sporcusu da olan Yasar Üniversiteli satranççilar; Cem Kaan Gökerkan, Umut Erdem Gündüz ve Emre Dedebas ilk üç sirayi almayi basarirken, takim olarak da sampiyonlugu elde etti.

Covid-19 salgini baslangicindan bu yana üniversiteler arasinda düzenlenen ilk spor etkinligi olan Türkiye Üniversitelerarasi Çevrimiçi Satranç Turnuvasi, Türkiye Üniversite Sporlari Federasyonu ve Türkiye Satranç Federasyonu is birliginde gerçeklestirildi.

“chess.com” sitesinde canli olarak yayinlanan ve 11 tur üzerinden gerçeklesen turnuvanin erkekler kategorisine 22 üniversiteden 102 sporcu katildi.

Yönetim Bilisim Sistemleri Bölümü ögrencisi Cem Kaan Gökerkan, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü ögrencisi Umut Erdem Gündüz, Mütercim Tercümanlik Bölümü Emre Emin Dedebas, Endüstri Mühendisligi Bölümü ögrencisi Ozan Berkay Gök ve Enerji Sistemleri Mühendisligi Bölümü ögrencisi Göktug Öztop’tan olusan Yasar Üniversitesi Satranç Takimi da turnuvada mücadele etti.

Rektör Prof. Dr. Dinçer basarili sporculari kabul etti

Turnuvada ilk üç sirayi Yasar Üniversiteli milli takim sporculari elde etmeyi basarirken, ilk 10’da da 4 Yasar Üniversiteli isim yer aldi. Uluslararasi Usta ünvanli Cem Kaan Gökerkan 9,5 puanla birinci, FIDE Ustasi ünvanli Umut Erdem Gündüz 9 puanla ikinci, yine FIDE Ustasi ünvanli Emre Dedebas ise 8,5 puanla üçüncü oldu. Bu sonuçlarla Yasar Üniversitesi, takim olarak da turnuvayi sampiyon olarak kapatti.

Yasar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer, büyük basariya imza atan sporculari kabul etti. Prof. Dr. Cemali Dinçer hem takim hem de bireysel alanda elde edilen basaridan duyduklari mutlulugu dile getirerek, “Hem sportif hem de akademik basarilarinizin daim olmasini diliyorum. Satranç gibi zihin çalistiran sporlarda, insan bir öz disipline de sahip oluyor. Öz disiplin de akademik basarida çok önemli. Eminim ki hepiniz akademik olarak da basarili olursunuz. Üniversitemize kazandirdiginiz bu basari ve gurur için de hepinize tek tek tesekkür ediyorum” dedi.

Yasar Üniversiteli sporcular, geçtigimiz yil salgin nedeniyle turnuvanin düzenlenemedigini hatirlatarak, çevrim içi düzenlenen ilk turnuvada böylesine bir basari elde etmenin gururunu yasadiklarini dile getirdi.

Kaynak: İHA