Ispanya Milli Takimi'nda Ikinci Kovid-19 Vakasi

Sergio Busquets'in ardindan Diego Llorente de tespit edilen Kovid19 vakasindan dolayi milli takim kampindan uzaklastirildi.

Ispanya Milli Futbol Takimi'nda Sergio Busquets'in ardindan Diego Llorente'nin de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çiktigi bildirildi.

Ispanya Futbol Federasyonundan (RFEF) yapilan açiklamada, Avrupa Sampiyonasi hazirliklarina Madrid'de devam eden milli takiminda Kovid-19 testi dün pozitif çikan defans oyuncusu Llorente'nin takimdan uzaklastirildigi duyuruldu.

Llorente'nin, protokoller kapsaminda donanimli bir saglik araciyla kamptan ayrildigi kaydedildi.

Karantinada kalacak olan Ispanyol futbolcunun saglik durumuna göre milli takimdaki durumunun belirlenecegi vurgulandi.

Ispanya Milli Takimi'nda ilk olarak 6 Haziran'da Kovid-19 testi pozitif çikan takim kaptani Sergio Busquets kamptan ayrilmisti.

Busquets'in ardindan milli takim kafilesine hemen Kovid-19 asisi yapilmasi için Kültür ve Spor Bakanligi ile Ispanya Futbol Federasyonu girisimde bulunmustu.

Ancak Saglik Bakanligindaki Kovid-19 Kurulu, tek doz asinin sadece Johnson&Johnson'da oldugunu ve bu asinin genç yastakilere yapilmasiyla ilgili süphelerin olmasindan futbolculara uygulanamayacagini açiklamisti.

Ispanya Milli Takimi Teknik Direktörü Luis Enrique, Avrupa Futbol Sampiyonasi'nin baslamasina kisa bir süre kala takimda çikan Kovid-19 vakalarindan dolayi Raul Albiol, Rodrigo Moreno, Carlos Soler, Brais Mendez, Pablo Fornals ve Kepa Arrizabalaga'yi kampa çagirdi.

Kaynak: AA