Ingiltere Premier Lig Kurumu, 'Avrupa Süper Ligi' Olusumunda Yer Almayi Planlayan 6 Kulübe Yaptirimini Açikladi

Ingiltere Premier Lig kurumu, "Avrupa Süper Ligi" olusumunda yer almayi planlayan 6 Ingiliz kulübünün ceza olarak yeni yapilacak spor tesislerine 22 milyon sterlin katkida bulunacaklarini açikladi.

Premier Lig'in resmi sitesinden yapilan paylasimda, Manchester United, Liverpool, Arsenal, Chelsea, Manchester City ve Tottenham kulüplerinin kendilerini affettirmek için ödeyecekleri tutar duyuruldu.

Avrupa Süper Ligi'nin kuruculari arasinda olacaklari ilan edilen 6 Ingiliz kulübünün, yaptiklarindan pismanlik duydugu, federasyondan, diger kulüplerden ve taraftarlardan özür diledikleri kaydedildi. Kulüplerin iyi niyet göstergesi olarak, sportif altyapi yatirimlarinda kullanilmak üzere 22 milyon sterlin ödemeyi kabul ettigi belirtildi.

Varilan anlasmaya göre kulüpler, gelecekteki benzer eylemlerde 30 puanin ceza olarak kesilmesi yönündeki kural degisikliklerini desteklemeyi kabul etti. Benzer bir durumun gerçeklesmesi halinde alti kulübün her biri, 25 milyon sterlin para cezasina da çarptirilacak.

Kaynak: AA