Fatih Terim, EURO 2020'Yi La Gazzetta Dello Sport'a Degerlendirdi Açiklamasi

'Italya ve Türkiye'nin elde edecegi herhangi bir basari benim için sürpriz olmayacak''Türkiye'nin Italya'dan daha alt düzey bir takim olduguna inanmiyorum. Bu maçtan keyif alacagimiza eminim'

Galatasaray ile sözlesmesi kisa süre önce sona eren teknik direktör Fatih Terim, 2020 Avrupa Futbol Sampiyonasi’nda (EURO 2020) Türkiye ve Italya’nin elde edecegi herhangi bir basarinin kendisi için sürpriz olmayacagini belirtti.

Deneyimli teknik adam, yaklasan EURO 2020 ve açilis mücadelesi Türkiye-Italya maçini Italyan La Gazzetta dello Sport'a degerlendirdi.

Terim, Türkiye'nin genç ama önemli büyük takimlarda mücadele eden oyunculardan kurulu bir kadrodan olustuguna dikkati çekerek, Türkiye'nin elde edecegi basariya sasirmayacagini bildirdi.

A Milli Takim Teknik Direktörü Senol Günes ile eski dost olduklarini aktaran Terim, "1975 ile 1984 arasinda milli takimda beraber de oynadik. O, Türkiye'nin futbolda elde ettigi en büyük basarinin mimarlarindan biridir. Umuyorum ki bunu tekrar yapar ya da daha iyisini elde eder." ifadelerini kullandi.

Terim, hem turnuvanin favori takimlarindan Italya’ya karsi olmasi hem de açilis maçi olmasi sebebiyle Türkiye-Italya maçinin önemli oldugunu belirterek, "Tüm dünyanin gözü bizim üzerimizde olacak. Bunun oyuncular için de büyük firsat oldugunu düsünüyorum." yorumunu yapti.

Italya’nin 27 maçtir yenilmedigine isaret eden Fatih Terim, "En son yenilgileri, neredeyse 3 sene önceye denk geliyor ama Avrupa Sampiyonasi’nin farkli bir havasi vardir. Diger yandan, Türkiye’nin Italya’dan daha alt düzey bir takim olduguna inanmiyorum. Bu maçtan keyif alacagimiza eminim." degerlendirmesinde bulundu.

Terim, Hakan Çalhanoglu'nun önemli bir oyuncu oldugunu, Italya'nin Hakan Çalhanoglu ve takimdaki diger isimlere de dikkat etmesi gerektigini kaydetti.

Geçmis dönem milli takimlarina dair bir karsilastirma yapmayi dogru bulmadigini ifade eden Fatih Terim, "Ben de önemli basarilar elde ettim ama ayni sekilde bu takim da iyi isler yapacak. Güvenim tam." açiklamasinda bulundu.

Terim, Burak Yilmaz'in Lille'deki kendisini sasirtmadigini, 36 yasindaki golcünün uluslararasi bir yildiza dönüstügünü belirtti.

Turnuvadaki favori takimlari sorulan Terim, EURO 2020 için Belçika, Fransa ve Ingiltere'yi genis kadrolarindan ötürü bu turnuva için avantajli gördügünü belirterek, "Almanya ve Ispanya, bir adim geride gibi dönüyor ama Almanlarin kendi yollarini yapabilecegini düsünüyorum. Italya ve Türkiye’nin elde edecegi herhangi bir basari benim için sürpriz olmayacak." yorumunu yapti.

Terim, kendisi gibi Fiorentina ve Galatasaray'da çalisan meslektasi ve Italya Milli Takimi Teknik Direktörü Roberto Mancini'nin iyi bir is çikardigini ve disli bir takim olusturdugunu ifade ederken, açilis maçinda karsilasacak Italya ve Türkiye’nin finalde de karsilasmasi umudunu dile getirdi.

Italya'da çalistirdigi Milan ve Fiorentina'yi takip edip etmedigi sorulan Terim, sunlari kaydetti:

"Tabii ki. Milan’in Sampiyonlar Ligi’ne dönmesinden dolayi mutluyum. Hakan Çalhanoglu'nun disinda begendigim ve izledigim çok oyuncu var. Inter’in olaganüstü performansini bir kenara koyarsak, bu sezon Serie A’nin en iyi takimi kirmizi-siyahlilardi. Fiorentina’nin geçirdigi sezon ve alt siralarda bitirdigi için üzgünüm. Floransa ile halen çok güçlü baglarim var. Mor menekseler, umarim hak ettikleri yere Avrupa’ya en kisa zamanda dönerler."

Kaynak: AA