Dünya Para Atletizm Sampiyonasi'nda Milli Atletlerden 1'I Altin 6 Madalya

Milli sporcu Fatma Damla Altin, 400 metre engellide ilk sirayi elde ederek bu alanda altin madalya kazanan ilk Türk atlet oldu Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Baskani Birol Aydin: 'Avrupa ve dünyanin en genç milli takimi olan ekibimiz, ülkemizi basariyla temsil etmeyi sürdürüyor'.

Polonya'da düzenlenen VIRTUS Dünya Para Atletizm Sampiyonasi'nda mücadele eden milli atletler, 1 altin, 1 gümüs ve 4 bronz madalya kazandi.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonundan yapilan açiklamaya göre, 2020 Tokyo Paralimpik Oyunlari'na kota kazandiran sampiyonaya Bydgoszcz kentinde devam edildi.

Milli atlet Fatma Damla Altin, 400 metre engelli yarislarinda altin madalya kazanarak dünya sampiyonluguna ulasti. Ay-yildizli atlet, Türkiye'ye bu kategoride altin madalya kazandiran ilk sporcu olmayi basardi.

Kadinlar gülle atmada Mihriban Korkmaz gümüs, Eda Yildirim ise bronz madalya kazandi. Kadinlar üç adim atlamada mücadele eden Edanur Akin ise bronz madalya alarak dünya üçüncüsü oldu.

Erkekler bin 500 metrede yarisan Oguz Türker ile erkekler 5 bin metre yürüyüste mücadele eden Alper Kilinç da bronz madalya alarak dünya üçüncülügü elde etti.

Açiklamada görüslerine yer verilen federasyon baskani Birol Aydin, özel sporcu Fatma Damla Altin'in basarisindan dolayi mutlu olduklarini söyledi.

Milli sporcunun organizasyonda Istiklal Marsi'ni okutarak tüm Türkiye'yi gururlandirdigini anlatan Aydin, "Fatma, bayragimizi en üstte göndere çektirdi. Avrupa ve dünyanin en genç milli takimi olan ekibimiz, ülkemizi basariyla temsil etmeyi sürdürüyor. Ülkemize madalya kazandiran tüm sporcularimizi, antrenörlerimizi, kulüp yöneticilerimizi tebrik ediyorum. Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan ile Gençlik ve Spor Bakanimiz Sayin Mehmet Muharrem Kasapoglu'na da tesekkür ediyorum." degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA