'Cep Herkülü' Naim Süleymanoglu'nun Ismi Edirne'de Caddeye Verilecek

Türk ve dünya spor tarihine adini altin harflerle yazdiran "Cep Herkülü" lakapli milli halterci Naim Süleymanoglu'nun adi Edirne'de bir caddeye verilecek.

Edirne Belediyesinden yapilan açiklamada görüslerine yer verilen Edirne Belediye Baskani Recep Gürkan, Naim Süleymanoglu'nun olimpiyat ve spor tarihinin en basarili sporcusu oldugunu belirtti.

Naim Süleymanoglu adinin Edirne'ye yakisacagini aktaran Gürkan, "Naim Süleymanoglu basarilari, azmi ve ülke ve millet sevgisi ile genç sporcularimiza kusaktan kusaga örnek olmaya devam edecek. Dünya, olimpiyat sampiyonu ve spor tarihinin gördügü en muhtesem halter sporcusu olan Naim Süleymanoglu'nu bir kez daha saygi ve minnetle aniyor açilisimiza tüm Edirne halkini bekliyorum." ifadelerini kullandi.

Naim Süleymanoglu'nun adi Fatih Mahallesi'nde Edirne Olimpik Yüzme Havuzu önünde bulunan caddeye verilecek.

Caddenin açilisi 12 Haziran Cumartesi günü saat 11.00'de düzenlenecek törenle gerçeklestirilecek.

Kariyerinde üst üste 3 olimpiyat sampiyonlugu bulunan "Cep Herkülü" lakapli Naim Süleymanoglu, yediser kez dünya ve Avrupa sampiyonlugu elde etti. Ayrica 46 dünya rekoruna imza atan efsane halterci, 18 Kasim 2017'de, karaciger yetmezligi nedeniyle 50 yasinda hayatini kaybetti.

Kaynak: AA