Baskanvekili Güzgülü Gündeme Iliskin Degerlendirmelerde Bulundu

Manisa Büyüksehir Belediye Meclisi Haziran Ayi Olagan Toplantisi, Büyüksehir Belediye Baskanvekili Mehmet Güzgülü baskanliginda gerçeklestirildi. Meclis gündem maddelerinin oylamasina geçilmeden önce meclis üyelerine hitap eden Güzgülü, Eren Operasyonlari’nda, Zeytin Dali Harekat Bölgesi’nde ve Hatay’da meydana gelen trafik kazasinda sehit düsen askerlerimizi rahmetle andi.

Manisa Büyüksehir Belediye Baskanvekili Mehmet Güzgülü, “Bölücü terör örgütüne yönelik güvenlik güçlerimizin yürüttügü Eren Operasyonlari’nda, Zeytin Dali Harekat Bölgesi’nde ve Hatay’da meydana gelen trafik kazasinda sehit düsen kahraman evlatlarimizi anarak sözlerime baslamak istiyorum. Vatanimizin bütünlügü için görevi basinda olan tüm evlatlarimizin yüce Allah yardimcisi olsun. Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik sarf edilen bilgiden uzak ve cehalet içindeki sözler hepimizin malumu. Bununla ilgili de düsüncelerimi belirtmek istiyorum. Bu ülkeyi bizlere vatan yapan tüm atalarimiz, bizlerin kutsal degeridir. Bizlere bu cennet vatani ve Türkiye Cumhuriyeti’ni emanet eden Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda oldugumuzu bir kez daha hatirlatiyor, O’nun gösterdigi çagdas medeniyetler seviyesine ulasmak için canla basla çalismaya devam edecegimizi vurguluyorum” dedi.

Manisa Büyüksehir Belediyesinin çevreci yatirimlarini da deginen Güzgülü, “Dünya Çevre Günü’nü kutladigimiz bu dönemde, göreve geldigimiz ilk günden itibaren çevremizi koruyacak, gelecek nesillere daha yasanabilir bir Manisa birakacak proje ve hizmetlere imza atmis olmanin mutlulugunu yasiyoruz. Bu duygularla bir kez daha 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü kutluyor, saglikli bir gelecek, temiz, kaliteli ve daha yasanilabilir bir dünya olusturmanin hepimizin elinde oldugunu belirtmek istiyorum” dedi.



“Sportif basarilarla gururlandik”

Çesitli dallarda uluslararasi çapta gelen basarilarin ülkemizi gururlandirdigini da ifade eden Baskanvekili Güzgülü, “Bu ay içerisinde uluslararasi çapta gelen sportif basarilarla gururlandik. Bakü’de düzenlenen Aerobik Cimnastik Dünya Sampiyonasi’nda Istiklal Marsimizi Dünya’ya dinleten, Manisa Büyüksehir Belediyespor bünyesinde yetistirdigimiz altin kizimiz Ayse Begüm Onbasi, Dünya Sampiyonu oldu. Güzel kizimizla gurur duyuyor, bir kez daha can-i yürekten tebrik ediyorum. Ayni sampiyonada 15-17 yas grubunda yarisan Manisa Büyüksehir Belediyesporumuzun milli sporculari Belinay Yetisen, Okay Arsan ve Simal Seyman, Dünya besincisi olarak bizlere büyük gurur yasattilar ve gelecek adina umut verdiler. Yeni Ayse Begüm’ler yetistirmek adina bu da önemli bir basari. Bunun yaninda basketbolda Anadolu Efes takimi, Avrupa Sampiyonu olarak, Fenerbahçe’nin ardindan bu büyük kupayi ülkemize getiren ikinci Türk takimi oldu. Bu da bizleri gururlandirdi. Anadolu Efes kulübünü, teknik yönetimini ve oyuncularini kutluyoruz. Polonya’da yapilan Para Atletizm Avrupa Sampiyonasi’na katilan milli sporcularimiz da tarih yazdi. Ülkemize tam 21 madalya ile dönen, engel tanimayan sporcularimizi yürekten tebrik ediyorum. Insallah bu güzel basarilar, 11 Haziran’da baslayacak Avrupa Futbol Sampiyonasi’nda A Milli Futbol Takimimizin zaferleriyle devam eder” diye konustu.



Babalar Günü’nü kutladi

Haziran ayinin üçüncü Pazar günü kutlanacak olan Babalar Günü’ne de deginen Güzgülü, “Bu ayin üçüncü Pazar günü Babalar Günü’nü kutlayacagiz. Hayatimizin her aninda en büyük yol göstericimiz, en güçlü dayanak noktamiz olan babalarimizin Babalar Günü’nü en içten duygularimla kutluyorum. Evlatlarini ülkemizin bölünmez bütünlügü ugruna sehit vermis kiymetli sehit babalarimizin da ayrica ellerinden öpüyorum. Bu vesileyle basta sehit babalarimiz olmak üzere, burada bulunan siz degerli arkadaslarimin ve tüm hemserilerimin Babalar Günü’nü kutluyor; ebediyete intikal etmis olan büyüklerimizi de rahmetle aniyorum. Bu duygularla Haziran ayi meclis toplantimizi açiyor, alacagimiz kararlarin sehrimize ve hemserilerimize hayirlar getirmesini diliyorum” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA