Anadolu Efesli Simon'a Malatya'dan Hemsehrilik Berati

Malatya Büyüksehir Belediye Meclisi, Anadolu Efes Basketbol Takimi’nin 44 numarali Hirvat oyuncusu Krunoslav Simon’a fahri hemsehrilik berati verilmesine yönelik gündem maddesini görüserek kabul etti.

Malatya Büyüksehir Belediye Meclisi, Haziran ayi toplantisi Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan Baskanligi’nda gerçeklestirildi.

Toplantida, Anadolu Efes Basketbol Takimi’nin 44 numarali Hirvat oyuncusu Krunoslav Simon’a fahri hemsehrilik berati verilmesine yönelik gündem maddesini görüsülerek kabul edildi. Anadolu Efes Basketbol Takiminin Avrupa’da gösterdigi basarida büyük pay sahibi olan, Türkiye’ye geldigi ilk günden itibaren 44 numarali forma ile mücadele eden ve kendini Malatyali olarak gördügünü belirten Krunoslav Simon da karar sonrasi 10 Haziran Persembe günü Malatya’ya gelecek.

Malatya ile özdeslesti, Malatyali oluyor

2017 yilindan bu yana Anadolu Efes Basketbol takiminda 44 numarali formayi giyen, taraftarlar tarafindan Malatyali diye tezahüratlar yapilan ve attigi basketler sonrasinda ‘Malatya Malatya bulunmaz esin’ türküsünü salonlarda tüm taraftarlara dinlettiren, kente olan ilgisini her firsatta dile getiren ve kentin tanitimina katkida bulunmasi nedeniyle Büyüksehir Belediyesi tarafindan ünlü Basketbolcu Krunoslav Simon’a fahri hemsehrilik berati veriliyor.

Anadolu Efes’in basarili oyuncusu Krunoslav Simon’un Malatya’nin tanitimina büyük bir katki yaptigini söyleyen Baskan Gürkan, “Anadolu Efes, Avrupa Sampiyonu oldugu zaman 44 numarali formayi giyen ve Malatyali oldugunu belirten Simon’u arayarak tebrik ettik. Ayrica Malatya ile ilgili duygu ve düsüncelerinden dolayi da ayrica tesekkür ettik. Persembe günü Malatya’ya gelecek olan Krunoslav Siman’a Malatya olarak bir jest yaparak fahri hemsehrilik berati vermek istedik” diye konustu.

Kaynak: İHA