Alanyaspor'da Hasan Çavusoglu Güven Tazeledi

Aytemiz Alanyaspor’da yapilan olagan genel kurulda mevcut Baskan Hasan Çavusoglu tekrar seçildi.

Atatürk Kapali Spor Salon’unda yapilan baskanlik seçimine tek listeyle girilirken kongreye 626 üyeden çogunlugu katildi.

Kongrenin Divan Baskanligi’na Cengiz Aydogan, üyeliklere Mehmet Ali Dim, Faruk Nazif Koçak seçildi. Yapilan genel kurulda, daha önce 26 kisiden olusan yönetim kurulu üye sayisi 37’e yükseltildi. Genel kurula ilçe protokolü ve siyasi parti ilçe baskanlari, sivil toplum kurulusu temsilcileriyle kulüp üyeleri de eslik etti.

“Alanyaspor’un zirve mücadelesi vermesi olaganüstü ”

Faaliyet raporunun okunmasinin ardindan kürsüye davet edilen Baskan Çavusoglu, pandemi döneminde kulüplerin çok zor sartlar altinda kaldigin belirterek, “Son 3 yila baktigimiz zaman yayin gelirlerinde de yüzde 30’un üzerinde bir azalma oldu. Bu da ciddi anlamda kulüplerin maddi kaybina sebep oldu. Biz 5 yil önce Süper Lig’e çiktigimiz zamanki kur farkiyla su anki kur farki arasinda ciddi yükselis var. Yani 5 yilda 52 milyonluk bir kur farki yüklenmis kulübümüzün üzerine. Kulüplerin bu sekilde ayakta durmasi çok zor. Hiçbir kulüpte gelir, giderleri karsilamiyor. Bizimde Alanyaspor olarak önümüzdeki süreçte sabit ve kalici gelir kaynaklari olusturmamiz lazim. Gerçekten Alanyaspor’un suanda Süper Lig’de yer almasi ve son 3 sezona baktigimiz zamanda zirve mücadelesi vermesi gerçekten olaganüstü. Çünkü burada devler ve mutlak sampiyonluga oynayan takimlarla yarisiyorsun” dedi.



“Stadyumla ilgili futbolculari çikip açiklama yapiyor”

Stadyum ve tesislerle ilgili de konusan Çavusoglu, “Stadimizin zemini gerçekten iyi derecede. Görüyoruz sampiyonluga oynayan takimlarin sahasi söz konusu oluyor. Futbolculari çikip açiklama yapiyor. Futbolculari göndermek zorunda kaliyorlar. Bunlar önemli seyler. Çok sükür bizim o tür konularda hiçbir sikintimiz yok. Çalismalarimiz içinde çok hedeflerimiz var. Futbolcu yetistirip satalim diye de çalismalar yaptik. Allah’a sükür futbolcu da sattik. Zaten futbolcu satmasak ayakta kalamazdik. Baktigimiz zaman milli takimimiza oyuncular verdik. Hep beraber olduk ve birlik ve beraberligi her zaman Alanyaspor’da sergiledik. Bir kez daha genel kurulumuza gelen herkese tesekkür ediyorum. Insallah yeni yönetimimiz Alanyaspor’a hayirli ve ugurlu olur” diye konustu.



Yücel: “Basarinin kaynagi Alanyaspor”

Alanya Belediye Baskani Adem Murat Yücel, Alanyaspor’un sehrin ortak degeri oldugunu ifade ederek basarinin kaynaginin ise turuncu yesilli takim oldugunu söyledi.



Ürkmezer: “Istikrarin oldugu yerde basari olur”

Alanya Kaymakami Fatih Ürkemez de, bir yerde basari olmasi için orada istikrar olmasi gerektigini söyleyerek sunlari söyledi: “Alanyaspor bu basariyi yaklasik 10 yildir yakalamis. Elbet deki eski baskanlari bu noktaya getirmesinde büyük emekleri var onlari da saygiyla aniyorum.”

2011 yilindan beri görevini sürdüren Hasan Çavusoglu baskanligindaki yeni yönetim kurulu listesinde su isimler yer aldi:

"Ahmet Pasaoglu, Ahmet Pehlivan, Ahmet Saz, Ahmet Söylemez, Ahmet Tuncer, Ali Baki Boz, Bilal Gömeç, Cuma Bozkurt, Cuma Kadioglu, Dilaver Çekiç, Enver Vural, Eray Erdem, Fahri Gürses, Fatih Göçmenogullari, Fatih Kursun, Fazli Cigerli, Hüsamettin Akyüz, Hüseyin Girenes, Hüseyin Gümrükçüler, Hüseyin Karaman, Kamil Köseoglu, Mehmet Ali Isik, Mehmet Güler, Mehmet Has, Mehmet Kus, Mehmet Uslu, Metin Kirbiyik, Mevlüt Görücü, Muhammet Çetin, Murat Kayacan, Muzaffer Barcin, Nazmi Yüksel, Nihat Tufan, Oktay Cebeci, Tolga Kavuklu ve Veysi Aladag."

Denetim kuruluna ise; Hasan Uysal, Hüsnü Topal ve Oguzhan Çavusoglu getirildi.

Kaynak: İHA