AIPS Ve Italyan Spor Yazarlari Dernegi'nden Dündar Kesapli'ya Ödül

Uluslararasi Spor Basin Dernegi (AIPS) ve Italyan Spor Yazarlari Dernegi (USSI), yillardir Italya’dan Türkiye’ye spor basta olmak üzere birçok gelismeyi bildiren Türk gazeteci Dündar Kesapli’ya en çok özel habere imza atan gazetecilere verilen ’Özel Haber Ödülü’ne layik gördü.

Italya ve Türkiye arasinda 11 Haziran’da oynanacak Avrupa Sampiyonasi açilis maçi öncesinde baskent Roma’da, Italya’nin tek Avrupa sampiyonlugunu kazanan 1968 kadrosundan isimlerinin katilimiyla ’EuroStart’ etkinligi düzenlendi.

Etkinlikte bugüne kadar basarili spor haberlerine imza atan üç yabanci gazeteciye ödül verildi.

30 yili askin süredir Italya’da yasayan ve bugüne kadar önemli isimlerle yaptigi özel haberler sebebiyle Dündar Kesapli, AIPS ve USSI’nin prestijli özel haber ödülünü aldi.

Etkinlikte bir konusma yapan USSI Baskani ve AIPS Italya Sorumlusu Gianfranco Coppola, “Uzun yillardir tanidigim, son derece aktif olan Dündar Kesapli, televizyon haberciliginde pek çok özel haber yapmisti. Dolayisiyla bu ödülü sonuna kadar hak etmistir” dedi.

Kesapli da duygularini su sözlerle aktardi:

“Bu ödüle layik gördügünüz için tesekkür ediyorum. Beni onurlandirdiniz. Her zaman meslegimi en profesyonel ve en iyi sekilde yapmaya gayret gösterdim. Çok tesekkür ederim.”

Etkinlikte Cezayirli gazeteci Mourad Roughini ve Ispanyol gazeteci Ana Quiles de imza attiklari haberler sebebiyle prestij ödülüne layik görüldü.

Öte yandan etkinlige Italya Ulusal Olimpiyat Komitesi (CONI) Baskani Giovanni Malago, Italya Futbol Federasyonu Baskani Gabriele Gravina basta olmak üzere Italyan spor dünyasinin önemli isimleri katildi.

Kaynak: İHA