Afyonkarahisar'daki Motokros Sampiyonalarina Dogru

Türkiye Motosiklet Federasyonu Asbaskani Mahmut Nedim Akülke:'1,5 yildir hem organizasyonu hem yarislari hem de normallesmeyi özlemistik. Insallah organizasyonlar normallesmenin ilk göstergesi olur'

Türkiye Motosiklet Federasyonu Asbaskani Mahmut Nedim Akülke, 12-13 Haziran'da Afyonkarahisar'in ev sahipligi yapacagi Avrupa Gençler, Balkan Motosiklet Birligi ve Türkiye Motokros Sampiyonalarinin "Güvenli ülke Türkiye" sloganiyla düzenlenecegini söyledi.

Akülke, yarislarin yapilacagi alanda basin mensuplarina açiklamada bulundu.

Dogu Avrupa, Avrupa ve Türkiye sampiyonalarinin "Güvenli ülke Türkiye" sloganiyla gerçeklestirilecegini belirten Akülke, "Alti yil önceki ilk heyecani yasiyoruz. 1,5 yildir hem organizasyonu hem yarislari hem de normallesmeyi özlemistik. Insallah organizasyonlar normallesmenin ilk göstergesi olur." diye konustu.

Organizasyonlara Afyonkarahisar'in ev sahipligi yapacak olmasina katki saglayan Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek'e, Belediye Baskani Mehmet Zeybek'e tesekkür eden Akülke, sunlari kaydetti:

"Üç sampiyona bir arada olacak. Hem Avrupa Gençler Sampiyonasi 65 cc ve 88 cc, bunun yaninda Dogu Avrupa Balkan Kupasi 7 kategoride gerçeklesecek. Türkiye Sampiyonasi da 7 kategoride yapilacak. Farkli ülkelerden gelen sporcular ve Türk sporcular, bir arada yarisacak."

Belediye Baskani Mehmet Zeybek de "Haziran ayi sonuna kadar 20 yas altina kadar asilamanin bitirilebilecegi ifade edildi. Hükümetimiz yeterli miktarda asiyi temin etti. Bundan sonra insallah tamamen normallesmeye döneriz. Normallesmenin ilk isareti olarak da bu sampiyonalar olacak." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA