Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu Baskani Çakir Açiklamasi 'Ilke Yüzde 99 Tokyo'da'

''Ilke Özyüksel'in Kahire'de öncelikle finale kalmasi, ardindan ilk 10 içinde kendine yer bulmasi Tokyo öncesinde hepimizi memnun edecektir''.

Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu Baskani Veli Ozan Çakir, milli pentatlet Ilke Özyüksel'in büyük bir ihtimalle Tokyo Olimpiyatlari'na katilacagini söyledi.

Veli Ozan Çakir, Misir’in baskenti Kahire’de bugün baslayan olimpiyattan önceki son kota yarisi Dünya Pentatlon Sampiyonasi'na iliskin AA muhabirine açiklamalarda bulundu.

Türkiye'nin Kahire'deki organizasyona 4 kadin 4 erkek sporcuyla katildigini belirten Veli Ozan Çakir, "Ülkemizin modern pentatlon sporunun olimpik anlamda öncüleri olan 8 sporcuyla katilim gösterdigimiz yarismada tüm planlarimiz Tokyo için. Ancak daha da önemlisi sporcularimizin kazanacagi tecrübe ve öz güven." dedi.

Modern pentatlon sporunun Türkiye'de son birkaç yil içinde önemli atilim gerçeklestirdigini ifade eden Çakir, "Ilk kez bu kadar kalabalik bir sporcu kadrosuyla dünya büyükler sampiyonasina katilim gösteriyoruz. Büyükler kategorisinde ana etkinliklerde boy gösterebilecek genis bir kadroya sahibiz artik. Bugün yas ortalamasi 23 olan oldukça genç bir A milli takimimiz var. Bu çocuklar, Türkiye’deki modern pentatlon sporunun da olimpik anlamda öncüleri konumunda aslinda." diye konustu.

- Kahire'deki yaris çekismeli geçecek

Veli Ozan Çakir, Dünya Modern Pentatlon Sampiyonasi’nin olimpiyattan önceki son kota mücadelesi oldugu için, çok genis katilimli, herkesin performansini en üst seviyede sergileyecegi sert bir yaris olacagini dile getirdi.

Sampiyonada olimpik siralama puaninin yani sira ilk üç dereceye giren sporcularin dogrudan Tokyo bileti kazanacagina dikkati çeken Çakir, milli pentatlet Ilke Özyüksel için su degerlendirmeyi yapti:

"Milli sporcumuz Ilke’ye iliskin tüm performans planlarimizi yaris, antrenman, yüksek irtifa kampi dahil olmak üzere tüm hazirlik programimizi, sporcumuzun Tokyo Olimpiyatlari’nda madalya hedefine yönelik gerçeklestirdik. Su anda milli sporcumuz Ilke, yüzde 99’luk olasilikla Tokyo biletini almis durumda. Misir’daki Dünya Pentatlon Sampiyonasi’ni, Ilke’nin hem dünya siralamasindaki yerini daha yukarilara tasimasi, hem de olimpiyat öncesi moral ve motivasyon kazanmasi için önemli buluyoruz. Ilke Özyüksel'in Kahire'de öncelikle finale kalmasi, ardindan ilk 10 içinde kendine yer bulmasi Tokyo öncesinde hepimizi memnun edecektir. Ancak buradan madalyayla dönmemiz de büyük bir sürpriz olmayacaktir.''

Milli sporcu Bugra Ünal’in ilk 20 içerisinde yer almasi halinde rakip sporcularin da pozisyonlarina bagli olarak Tokyo’ya kota alma ihtimalinin yüksek gözüktügünü kaydeden Çakir, "Bugra, ne kadar üst siralarda bitirirse sansi o kadar artacak. Ipek Aksin, Sidal Aslan, Yaren Nur Polat, Canberk Hulusi Ekin, Dora Nusretoglu ve Arda Selçuk, sampiyonada finale kalabilecek güçte. Özellikle Ipek daha önce Avrupa Büyükler Sampiyonasi’nda finale kalmis tecrübeli bir sporcumuz. Tokyo kotasi için de zorlu bir mücadele veriyor. Ayrica Ipek, Sidal, Canberk, Arda ve Bugra’dan önümüzdeki ay Rusya’da yapilacak Avrupa Sampiyonasi’nda çikis bekliyoruz." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA