Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Baskani Sayyidan'in Tokyo'da Da Madalya Hedefi Yüksek Açiklamasi

'Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu, Avrupa Sampiyonasi'nda bugüne kadarki en yüksek madalya sayisina ulasti' '2018'de Oguz'un (Akbulut) Avrupa rekoru vardi, rekorunu gelistirdi. Disk atmada Büsra Nur Tirikli da Avrupa rekoru kirdi'

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Baskani Hasan Sayyidan, Para Atletizm Avrupa Sampiyonasi'nda milli sporcularin kazandigi 6'si altin 21 madalyanin ciddi bir basari oldugunu, bunun 2020 Tokyo Paralimpik Oyunlari'ndaki madalya hedeflerini artirdigini söyledi.

Görme Engelliler Atletizm Milli Takimi'nin antrenör ve sporculari ile federasyon yöneticileri, Türkiye Spor Yazarlari Dernegi (TSYD) Ankara Subesi'ndeki medya gününde bir araya geldi.

Etkinlige, Para Atletizm Avrupa Sampiyonasi'nda altin madalya kazanan Büsra Nur Tirikli, Sevda Kilinç Çirakoglu ve Oguz Akbulut, gümüs madalya elde eden Hasan Hüseyin Kaçar, Hakan Cira ve Öznur Akbulut ile bronz madalyaya ulasan Havva Elmali'nin yani sira diger bazi görme engelli sporcular da katildi.

Burada basin mensuplarina konusan federasyon baskani Hasan Sayyidan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sartlarina ragmen paralimpik branslarda ciddi bir çalisma sürdürdüklerini belirterek, "Avrupa'da elde ettigimiz madalyalar, basarilar birden bire gelmis bir basari degil, geçmis dönemlerdeki baskan ve yönetim kurulu arkadaslarimizin da bu alanda emegi var." diye konustu.

Sayyidan, Para Atletizm Avrupa Sampiyonasi'nda milli sporcularin kazandigi 21 madalyanin büyük bir basari oldugunu kaydetti.

- "Hedefimiz Tokyo Paralimpik Oyunlari'nda da madalyalar kazanmak"

Federasyon olarak salgin sürecini çok iyi degerlendirdiklerini düsündügünü aktaran Sayyidan, "Pandemi sürecinde diger insanlar evlerinde kalirken bizim çocuklarimiz kendi motivasyon ve formlarini korumak için antrenmanlar yapti. Daha sonra da kamplara alarak sürekli kamp halinde tuttuk, o çalismalar ve teknik heyetin gayretleri sonucunda bugünkü basariyi elde ettik. Avrupa Sampiyonasi'nda elde ettigimiz madalyalar ciddi bir basari, çünkü Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu, Avrupa Sampiyonasi'nda bugüne kadarki en yüksek madalya sayisina ulasti. Hedefimiz Tokyo Paralimpik Oyunlari'nda da madalyalar kazanmak, bunun için çalisiyoruz, bunu da basaracagimiza inaniyorum." ifadelerini kullandi.

Para Atletizm Avrupa Sampiyonasi'nda Avrupa rekoru kirarak altin madalya kazanan Büsra Nur Tirikli ve Oguz Akbulut'un basarisini da degerlendiren Sayyidan, "Özellikle Oguz'un rekoru, zaten dünya üçüncüsü olmustu, 2018'de Oguz'un Avrupa rekoru vardi, kendi rekorunu gelistirdi, bir üst çitaya çikardi. Disk atmada Büsra Nur Tirikli da Avrupa rekoru kirdi. Hem Büsra'nin hem de Oguz'un bu kapasitenin daha üstüne çikacagini biliyorum." diye konustu.

Baskan Sayyidan ,"Bu dereceleri hem metre hem saniye olarak Tokyo Paralimpik Oyunlari'nda daha üstlere çikaracagimizi düsünüyorum. Elimizdeki veriler Oguz ve Büsra'nin Tokyo'da da madalya alacagini gösteriyor. Insallah bunu da basaracak çocuklarimiz." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA